Prošlo je više od 20 godina otkako se Keri Otis razvela od svog kolege iz „Divlje orhideje“, Mikija Rurka, koji sada ima 69 godina, i sklonila se od slave dok je gledala kako njene koleginice Kristi Tarlington, Naomi Kembel i Sindi Kraford ostaju u centru pažnje.

Otis je bila jedan od najvećih supermodela 1990-ih dok je pozirala za „Guess“ i bila je česta zvezda „Vogue“ naslovnica.

Kada je 1990. godine dobila ulogu u „Divlja orhideja“ sa Rurkom, a zatim se udala za „lošeg dečka“ iz filma, Keri je dostigla status superzvezde.

Kada je kao tinejdžerka ušla u svet modelinga, postala je anoreksična, što je, kako je rekla, dovelo do zdravstvenih problema. Takođe je rekla da je koristila kokain da bi ostala mršava, a priznala je i da ju je njen agent silovao u Parizu kad je imala samo 17 godina, što je detaljno opisala u svojoj knjizi „Beauty, Disrupted“2011. Rekla je da je u pitanju bio Žerald Mari, šef modne agencije „Elite Paris“, koji je u to vreme bio veren sa supermodelom Lindom Evanđelistom.

Žerard Mari je silovao Kare Otis kada je imala 17 godina.
Aurelia MOUSSLY / AFP / Profimedia 

Žeralda je tužila prošle godine tvrdivši da ju je francuski agent kako kaže silovao kada je imala samo 17 godina, a kasnije je prodavao bogatim muškarcima.

Njega nazivaju i Harvijem Vajnstinom modne industrije, a Linda koja je sa njim bila 6 godina u braku, izjavila je pre nekoliko meseci da nije znala za dela za koja ga optužuju, iako veruje ženama koje su svedočile.

Posle  35 godina Keri Otis je priznala da je bila silovana.
Aurelia MOUSSLY / AFP / Profimedia 

Naime, francuski agent Žerald Mari je optužen da je vodio prljave seksualne poslove iza svoje modne agencije gde je navodno silovao 13 manekenki koje su imale samo 14 godina jer je mislio da su "device nefotogenične", a davao im je i kokain kako bi ostale mršave.

Među ženama koje optužuju Marija je i bivša novinarka BBC-ja Lisa Brinkvort. Ona je istraživala tretman manekenki u modnoj industriji za dokumentarac BBC-ja, u kojem je prikazala kako se maloletne modele prisiljavali na se*s i konzumiranje narkotika.

Youtube, Aurelia MOUSSLY / AFP / Profimedia Keri Suton nekad i sad

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!