Mnogi ne znaju da je ćerka srpske dizajnerke Marijane Mateus i Koleta Kostića danas jedna od najbogatijih žena sveta. Ona je još pre 6 godina rekla sudbonosno "da" ukrajinskom milijarderu Damiru Ahmetovovom, inače nasledniku jednog od najmoćnijih Ukrajinaca, oligarha Rinata Ahmetova.

Na svadbi sa oko 150 zvanica Dajana je nosila venčanicu za koju se govorilo da je koštala pola miliona dolara i da je bila ukrašena Swarovski draguljima.

Inače, Dajanina i Damirova ljubav traje još od 2006. godine, iz perioda srednjoškolskih dana, kada su oboje pohađali elitnu švajcarsku školu Le Rosey. Svoju vezu nastavili su i na studijama u Londonu gde su počeli i da žive zajedno, a on je nedugo zatim diplomirao finansije, ona menadžment, da bi Damir na kraju postao član nadzornog odbora jedne od najvećih energetskih kompanija u rodnoj Ukrajini.

Mladi bračni par živi u Londonu u luksuznoj nekretnini nedaleko od Hajd parka, a kada je kupljen, njihov stan je vredeo preko 200 miliona dolara. Pisalo se i da je za uređenje enterijera potrošeno još 100 miliona, a u svemu je učestvovala i Dajanina majka, Marijana, s obzirom da se bavi dizajnom.

Koliko paze na bezbednost, govori i natpis u kom se tvrdilo da njihovu zgradu obezbeđuju britanski specijalci, a i pored sveg truda porodice da sakrije srećne vesti, ipak je procurelo u javnost da se Dajana 2017. godine porodila i na svet donela ćerkicu.

Inače, Rinat Leonidovič Ahmetov, otac Damira Ahmetova jedan je od najbogatijih Ukrajinaca.Njegovo bogatstvo počelo je da raste posle pada komunizma u Ukrajini, a priča o tome kako je uspeo da se obogati i postane jedan od najimućnijih ljudi na svetu puna je kontroverzi.

Ovaj biznismen i oligarh tatarskog porekla rođen je u Donjecku 1966 godine, islamske je veroispovesti.

Rinat Ahmetov je vlasnik i fudbalskog kluba Šahtjor Donjeck
John MACDOUGALL / AFP / Profimedia 

Ima dvojicu sinova Damira (1988) i Almira (1997). Oženjen je Lilijom Nikolajevnom Smirnovom, Ruskinjom, lepoticom o kojoj se malo zna i koja se ne eksponira mnogo u javnosti.

Ahmetov poseduje firmu SCM, jednu od najvećih ukrajinskih finansijskih i industrijskih holding kompanija, koju je osnovao 2000. godine. Kompanija SCM se vremenom razvila u vodeću u Ukrajini i danas ima preko 100 firmi u oblasti energetike, bankarstva i osiguranja, telekomunikacija, medija i nekretnina.

Rinat Ahmetov je jedan od nabogatijih Ukrajinaca.
Sazonchik Konstantin / TASS / Profimedia 

Vrednost ovih kompanija procenjuje se od 12,8 do 22,7 milijardi dolara. "Metinvest", koja posluje u okviru SCM grupe, osnova je njegovog biznisa, a bavi se čelikom i rudnicima i najveće je ukrajinska i jedna od najvećih evropskih firmi koja posluje sa čelikom i ugljem.

Ahmetov je vlasnik i fudbalskog kluba Šahtjor Donjeck. Godine 2009. na njegovu inicijativu izgrađena je „Donbas arena“, prva u istočnoj Evropi napravljena po standardima UEFA.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!