Nekadašnja kraljica pista Kejt Mos bila je neko ko je od najranijih dana svoje karijere usvojio kraljičin moto "nikada se ne žali, nikada ne objašnjavaj", međutim, ovog pravila se nije uvek pridržavala.

Naime, nije tajna da su brojni predatori pokušavali da namame i iskoriste lepe devojke koje su želele da izgrade ime u svetu mode, a ovakvo iskustvo imala je i Mosova i to kada je bila u tinejdžerskim godinama.

Sa samo 15 godina, bila je primorana da beži sa jednog snimanja na kom je insistirano da skine brushalter, a detalje traumatičnog iskustva otkrila je u intervjuu za Desert Island Discs today. Kako je sama istakla, nju su doveli do suza fotografi na jednom fotografisanju.

Kejt mos progovorila je o neprijatnom iskustvu sa početka karijere.
Skims via Bestimage / Bestimage / Profimedia 

"Imala sam užasno iskustvo kada sam snimala katalog za brushalter. Imala sam samo 15 godina i on je rekao: "Skini gornji deo", i ja sam skinula gornji deo. I tada sam bila zaista stidljiva zbog svog tela. Zatim je rekao: "Skini grudnjak", i osetila sam da nešto nije u redu, pa sam uzela svoje stvari i pobegla. Mislim da je to izoštrilo moje instinkte. Mogu da uočim da je nešto pogrešno na milju daleko", ispričala je Kejt.

Slavna manekenka je još 1988. sa samo 14 godina potpisala ugovor sa "Storm modeling" agencijom, a na snimanja je uglavnom putovala bez pratnje. Ipak, u to vreme imala je čak i po 8 snimanja dnevno.

Tokom emisije, ona je govorila i o snimanju iz 1990. koje ju je proslavilo – ali priznaje da je vraćanje sećanja "bolno". Pokojna fotografkinja Korin Dej, sa kojom je Mosova često radila, snimila je seriju fotografija za časopis "The Face" na plaži u Kamber Sendsu u Istočnom Saseksu, kada je imala 16 godina.

Mos je ispričala da joj ju je Dej često negativno komentarisala: "Da bi dobila taj zgrčeni nos koji je na naslovnoj strani, ona bi mi rekla da grokćem kao svinja da bi dobila tu sliku. A ja bih rekla: "Ne želim da grokćem kao svinja", na šta bi ona samo dodala da samo tako mou da izgledam dobro".

Manekenka se priseća kako je "mnogo plakala tokom snimanja jer joj je bilo neprijatno što je gola", dodajući: "Nisam htela da skinem gornji deo".

Kejt Mos opisala je užasna snimanja na kojima je morala da se povinuje željama fotografa.
Shutterstock 

"Bila sam stvarno, zaista samosvesna u vezi sa svojim telom, a ona bi mi rekla: "Ako ne skineš gornji deo, neću te rezervisati za Elle", a ja bih plakala. To je bolno jer mi je bila najbolja prijateljica i stvarno sam je volela – ali bila je vrlo nezgodna osoba za rad. Ali... slike su neverovatne, tako da je dobila ono što je želela i ja sam patila zbog njih, ali na kraju su mi učinile mnogo toga dobrog, zaista. Promenili su mi karijeru", rekla je Kejt, prenosi Dejli Mejl.

Ona se, takođe, prisetila da je 1992. godine snimala kampanju donjeg veša za Kelvina Klajna sa holivudskim glumcem Markom Volbergom, u to vreme poznatim kao Marki Mark.

To je bila njena prva velika reklamna kampanja, ali je tada 17-godišnjakinja morala da uzme valijum da bi ublažila svoju anksioznost uzrokovanu time što mora da bude u toplesu.

Na pitanje voditeljke Loren Laverne da li se osećala kao objekat tokom kampanje, Mos je rekla: "Da, potpuno, i ranjivo i uplašeno. Mislim da su igrali na mojoj ranjivosti, a bila sam prilično mlada i nevina, pa se Kelvinu to svidelo."

Kejt je odavno prevazišla sve te neprijatne situacije, i postala jedna od najmoćnijih žena u modnoj industriji, a baš iz razloga što je mnogo toga osetila na sopstvenoj koži, danas je menadžer sopstvenoj ćerki koja je krenula njenim stopama, upravo kako nikada ne bi morala da iskusi slična iskustva, a ukoliko ste propustili kako izgleda Lila Mos, pogledajte njene fotografije u galeriji na kraju teksta.

Instagram, Alfonso Catalano/SGP / SGP / Profimedia Ćerka Kejt Mos izarsla je u pravu lepoticu

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!