Nakon stravičnog priznanja da je estetskim intervencijama potpuno uništila lik, mnogi su bili ubeđeni da je stavljena tačka na manekensku karijeru nekadašnjeg supermodela Linde Evanđeliste.

Kako je i sama ispričala pre nekoliko meseci, ona se davne 2016. godine podvrgla operaciji zamrzvanja masnih ćelija na licu, međutim procedura nije išla kako je planirano. Umesto da dođe do smanjenja masnih ćelija, coolsculping ih je dodatno iziritirao zbog čega je došlo do oticanja kako lica, tako i tela.

Lindi Evanđelisti intervencije su uništile lik.
Elder Ordonez / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Ona je nakon toga pokušala da sanira posledice drugim procedurama, međutim to je samo dodatno pogoršalo problem. Kako je istakla, u tim trenucima bio ju je strah da pogleda svoj odraz u ogledalu. Povukla se iz javnosti, a nekada jedno od najlepših lica koje nije ustajalo iz kreveta bez 10.000 dolara bilo je teško prepoznati.

'Mojim pratiocima koji su se pitali zašto nisam radila dok su karijere mojih kolega napredovale, razlog je taj što sam bila brutalno unakažena Zeltiqovim postupkom CoolSculpting, koji je učinio suprotno od onoga što je obećavao'', napisala je tada Linda na Instagramu.

Linda Evanđelista nekada je bila jedna od najuspešnijih manekenki.
Shutterstock 

"Povećao je, a ne smanjio moje masne ćelije i ostavio me trajno deformisanom nakon što sam prošla dve bolne, neuspešne korektivne operacije. Ostala sam, kako su mediji opisali, neprepoznatljiva", objasnila je ona.

Linda Evanđelista imala je alergijsku reakciju na estetski zahvat.
Elder Ordonez / INSTAR Images / Profimedia 

Inače, Evanđelista je u septembru podnela tužbu protiv kompanije CoolSculpting, Zeltik Aesthetics Inc. i tražila odštetu od 50 miliona dolara, navodeći da nije bila u stanju da radi otkako je bila podvrgnuta sedam tretmana u dermatološkoj ordinaciji od avgusta 2015. do februara 2016. godine.

"Ne gledam se u ogledalo. Oduvek sam znala da ću ostariti i znam da postoje stvari kroz koje telo prolazi. Ali jednostavno nisam mislila da ću izgledati ovako. Ne prepoznajem se fizički, ali se više ne prepoznajem ni kao osobu. Linde Evanđeliste kao supermodela više nema. Nadam se da ću se osloboditi srama i pomoći ljudima koji su u istoj situaciji kao ja. To mi je cilj. Ali jedno sigurno znam - neću se više skrivati", rekla je manekenka pre nekoliko meseci za "People".

Zbog svoje odluke, slavna manekenka dobila je pregršt poruka podrške, a novostečeno samopouzdanje definitivno se isplatilo jer se Linda sada vraća u svet mode lepša i bolja nego ikad.

Slavna manekenka pre nekoliko dana otkrila je da je potpisala ugovor sa modnom kućom Fendi, a ovo je ujedno i prvi modeling posao koji je prihvatila od kako je prošla kroz pakao zbog neuspele intervencije.

"Devetog septembra 2022. Fendi će biti domaćin posebne modne revije u Njujorku povodom proslave 25. godišnjice baget torbice, koju je dizajnirao Silvio Venturini, i dve godine otkako se Kim Džouns pridružio Mejsonu kao umetnički direktor za modu i žensku odeću", napisala je 57-godišnja manekenka u opisu slike na svom Instagram profilu.

Linda Evanđelista spadala je u najbolje manekenke svih vremena zajedno sa Naomi Kembel.
ETIENNE GEORGE / AFP / Profimedia 

Pratioci su bili oduševljeni onim što vide, a Linda je samo dokazala ono što se oduvek i znalo - jednom supermodel, uvek supermodel, a koliko se promenila za sve ove godine i kako je izgledala pre i nakon intervencije pogledajte u galeriji ispod:

Gérard JULIEN / AFP / Profimedia, Elder Ordonez / INSTAR Images / Profimedia Slavna manekenka nekad i sad

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!