Jedna od najatraktivnijih manekenki današnjice je 31-godišnja Džordan Dan. Manekenka je proglašavana i za jednu od najlepših žena na planeti, zahvaljujući svojoj kombinaciji ženske elegancije i opuštenosti.

Džordan je prva tamnoputa Britanka koju je magazin Forbs uvrstio na svoju listu najplaćenijih modela.

Tokom svoje karijere radila za velike modne kuće, pojavila se na brojnim naslovnicama časopisa Vogue, a prošetala je i pistom na revijama Viktorijinih anđela, kao i mnogih drugih brendova. Ovakav način života obezbedio joj je gomilu poznatih prijatelja, među kojima su manekenka Kara Delevinj i pevačica Rita Ora, kao i brojne fanove širom sveta.

Džordan Dan počela je manekenstvom da se bavi pre 17 godina
Shutterstock 

Iako ovo izgleda kao život iz snova, manekenki nije oduvek sve išlo glatko.

Praunuka jamajčanskih doseljenika koji su došli u Veliku Britaniju početkom 60-ih u potrazi za boljim životom, je nastavila tradiciju svoje porodice u kojoj su jake, nezavisne žene često bile izneverene od strane svojih muškaraca.

Naime, odrasla je u zapadnom Londonu uz samohranu majku, koja je radila tri posla da bi izdržavala troje dece, nakon što ih je Džordanin otac napustio kada je manekenka imala tri godine. Čak je i Džordaninu baku napustio muž, i znajući koliko je teško za ženu da sama odgaja decu, često je pomagala ćerki oko unuka.

Džordan Dan bila je Viktorijin anđeo
Shutterstock 

Međutim, i sama Džordan je postala samohrana majka sa 18 godina, u trenutku kada je njena manekenska karijera bila u usponu. Njen sin Rajli, koji sada ima 12 godine, rođen je 2009. sa srpastom anemijom, poremećajem krvi kojeg je nasledio od Džordan i njenog tadašnjeg dečka. Dva meseca nakon manekenkinog porođaja, njen bivši dečko je uhapšen i osuđen zbog posedovanja narkotika. Uprkos svim nedaćama koje su je snašle, porodica Dan ostala je neverovatno jaka.

Do Džordaninog uspeha ne bi ni došlo da je u jednoj prodavnici nije slučajno primetio lovac na talente pre 17 godina. Čak i kao 15-godišnjakinja se isticala svojim izgledom, mada je oduvek tvrdila da je bila svesna svoje premršave figure.

"Kad god bih se pogledala u ogledalo, mrzela bih sebe. Mislila sam da sam odvratna", izjavila je Džordan jednom prilikom.

Međutim, samo nekoliko momenata je trebalo skautu iz jedne svetske poznate modeling agencije da uvidi kakva je ona zvezda u nastajanju. Dodatnu pažnju medija je privukla 2008. kada je javno govorila o tome kako nema dovoljno crnih manekenki na Londonskoj nedelji mode. Nekoliko nedelja kasnije postala je prva tamnoputa manekenka koja je radila Pradinu reviju, nakon Naomi Kembel koja je na pisti nosila kreacije ove modne kuće još 1997. godine.

Upravo je Džordanino pojavljivanje na Forbsovoj listi dokaz da se promene u modnoj industriji dešavaju, a tome je poprilično doprinela upravo ova manekenka.

Instagram Životna priča lepe manekenke


Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!