Srpska manekenka Đurđa Stojiljković i nekadašnja muza Žan Pol Gotjea, svojevremeno je žarila i palila modnim svetom. Bila je devojka neobične lepote koju niste mogli da ne primetite, a otkrio ju je italijanski modni skaut na modnoj reviji u Beogradu nakon čega je njena karijera išla samo uzlaznom putanjom.

Rođena Pančevka od svoje dvadesete se bavi modelingom, a zahvaljujući svojoj upečatljivosti, zbog čega se potpuno razlikovala od konkurencije, jedna je od retkih sa ovih prostora koja je postigla ogroman uspeh, a gotovo da nema velikog brenda za koji nije radila.

Đurđa Stojiljković oduševila je modni svet još na samom početku karijere.
Abrams/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Alberta Ferretti, Armani, Bottega Veneta, Christian Dior, DKNY, Dolce & Gabbana, Hermès, Iceberg, Lacoste, Lanvin, Oscar de la Renta, Prada, Versace i Valentino... samo je deo brendova sa kojima je zarađivala, a davne 2011. godine proglašena je i za najboljeg modela od strane prestižnog francuskog modnog magazina "Mary Claire".

Međutim, lepa manekenka oduvek je imala drugačije težnje kada je karijera u pitanju. Iako je krasila, i krasi i dalje naslovnice najprestižnijih časopisa, njen put je bila psihologija, a nakon završenih studija posvetila se porodičnoj terapiji.

"Ideja da upišem psihologiju počela je susretom sa psihoterapijom. Pre nego što sam odlučila da upišem psihologiju, dugo sam išla na terapiju. Nekada razmišljam kako to možda zvuči malo pretenciozno: ‘Idem na psihoterapiju, sada ću ja da budem psihoterapeut’. Ne znam ni hoću li se baviti time, dug je put do toga, ali i nije bilo ipak to, ideja je bila da sebe bolje razumem i ljude oko sebe s kojima sam u odnosima", ispričala je prošle godine za portal "Nova.rs".

Istakla je i da su modeli često stavljeni u okvir u kom se od njih zahteva određen način ponašanja i govora, a posebno izgleda što za nju nije uvek bilo lako.

"Ja kao mlado ljudsko biće u tom svetu se nisam uvek najbolje snalazila, ne u smislu postizanja rezultata, nego unutra – nisam uvek bila dobra sama sa sobom", otkrila je.

U karijeri je nailazila na stereotipe i predrasude o našoj zemlji kao agresoru i svom poreklu, te neke poslove nije ni dobila upravo iz tog razloga.

"Na početku karijere bilo je dosta toga, kada čekate da se dogodi taj ‘big break’ i bilo je par prilika koje su izmakle samo zato što nisam neke određene nacionalne pripadnosti. To je bila neka vrsta izazova za mladu osobu koja čeka samo tu priliku", priča otvoreno.

"Manekenstvo nikako nije pomoglo mom samopouzdanju, ali kasnije, život sa različitim ljudima i psihoterapija jesu pomogli da validiram da postoje i drugi delovi mene koji su pored ovog prvog, možda meni i draži", kaže ona.

Naravno, vrlo je zahvalna na svemu što joj je modni svet pružio i često ističe kako njeni prijatelji iz manekenskog vremena ne mogu ni da zamisle da se ona bavi psihologijom, dok prijatelji koje je stekla kasnije – ne mogu da zamisle da se bavi modelingom.

Đurđa Stojiljković i dalje izgleda fantastično.
printscreen/instagram 

Inače, manekenka se krajem maja osvarila i u ulozi majke, ali detalje svog privatnog života krije od očiju javnosti.

I dalje izgleda nestvarno baš kao i vreme najveće popularnosti i oduševljava pratioce ne samo lepotom, već i sjajnim stavovima, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji ispod:

printscreen/instagram Pogledajte kako danas izgleda Đurđa Stojiljković

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!