Nikola Đuričko već neko vreme gradi karijeru u Americi, a sada ga konačno možemo gledati u 4. sezoni planetarno popularne serije "Stranger things". Nikoli je pripala uloga ruskog švercera Jurija, a nakon što ga je javno pohvalila koleginica Vinona Rajder, sada je to uradio i čuveni pisac horora Stiven King.

On ne krije oduševljenje našim glumcem, a na svom Tviteru nije štedeo reči hvale.

"Obožavam onog lukavog, ljigavog Rusa, Jurija. Zaslužuje sopstvenu seriju. Kao Beri (HBO serija sa Bilom Hederom u glavnoj ulozi), samo ruski", napisao je King.

Njegova pohvala ima daleko veću težinu, ako uzmemo u obzir da su upravo ekranizacije njegovih romana bile inspiracija braći Dafer za seriju "Stranger Things". I sama Vinona, koja u seriji glumi Džojs, odgovarajući na pitanje magazina "Kolajder" o atmosferi na snimanju, imala je samo reči hvale za Nikolu Đurička.

"Zaista volim da radim s Nikom. On je apsolutna legenda! Jedva čekam da ga ljudi bolje upoznaju", rekla je Rajderova, dok je njen kolega Bret Gelman dodao da je Đuričko "genije komedije", a Dejvid Harbor je sve vreme klimao glavom, slažući se sa kolegama.

Inače, Nikolin lik je veoma bitan za razvoj cele priče.

"Uloga je lepa i upečatljiva, markantna, odgovara meni i mom senzibilitetu, nekoj mojoj paleti izražajnih mogućnosti", rekao je Đuričko ranije o svom angažmanu u seriji.

Inače, ova serija je globalni fenomen i veliki omaž naučnofantastičnim, avanturističkim i horor filmovima iz osamdesetih godina.

Nikola je pre koju godinu otišao u Ameriku da bi pokrenuo interbacionalnu karijeru i povremeno bi na njegovom Instagram profilu videli delove tog "američkog sna".

Nikola Đuričko već neko vreme gradi karijeru u Americi.
Gregory Pace / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Čini se da naš poznati glumac polako, ali sigurno pronalazi svoje mesto u Holivudu, gde je dobio ulogu i u odlično ocenjenoj seriji "For All Mankind", čije se emitovanje očekuje tokom ove godine.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!