Kejt Midlton i princ Vilijam odali su poštu žrtvama bombaškog napada koji se odigrao 2017. godine. Podsetimo, nakon koncerta Arijane Grande bombaš samoubica aktivirao je bombu u foajeu Mančester arene u trenutku kada je publika napuštala salu.

Život su izgubile 22 osobe među kojima je bila i osmogodišnjakinja Safi Rouz Ruso, a povređeno je 59 ljudi. Arijana Grande bila je potpuno skrhana gubitkom i povukla se sa scene na neko vreme, a kasnije je javno govorila o problemima sa depresijom koji su nastali kao posledica tragičnog događaja.

Uplatila je milione dolara pomoći porodicama žrtava kao i svake godine organizuje humanitarne koncerte u spomen sećanja na poginule.

Arijana Grande bila je slomljena nakon tragedije.
Shuterstock 

Kejt Midlton i princ Hari održali su govor na skupu, pridruživši se porodicama poginulih.

Kejt Midlton i princ Vilijam odali su poštu žrtvama terorističkog napada.
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

"Previše se dobro sećam šoka i tuge na licima onih koje sam sreo kada sam posetio Mančester u danima posle zločina. Pet godina kasnije, znam da bol i trauma mnogih nisu nestale. Kao neko ko živi sa svojom tugom, znam da je ožalošćenima najvažnije da oni koje su izgubili ne budu zaboravljeni. Zato su spomenici poput ovog "Glade of Light" toliko važni", rekao je princ Vilijam koji je ovim govorom odao počast i svojoj majci princezi Dajani koja je poginula 1997. u saobraćajnoj nesreći u Parizu i dodao da pesma grupe Oasis "Don't look back in anger" opisuje odgovor Mančestera na zločin.

Kejt je jedva suzdržavala emocije tokom govora svog supuga, a odu žrtvama dala je i minđušama u obliku pčele i saća koje imaju posebno značenje. Naime, pčela radilica je jedan od najpoznatijih simbola Mančestera više od 150 godina i deo je grba Gradskog veća Mančestera, koji označava etiku napornog rada "Mancuniansa" i kako je grad košnica aktivnosti.

Inače, jedno od kraljevskih pravila je i da nema suza u javnosti, međutim, Kejt je to ipak prekršila nekoliko puta. Iako je u 99 odsto situacija na visini zadatka, vojvotkinja se trudi da izgradi imidž neposredne žene koja nema distancu prema ostalima, baš kao što je to bila i pokojna princeza Dajana. U prilog tome govore njeni više nego srdačni susreti sa britanskim građanima, ali i to što se ne plaši da pokaže emocije kada je nešto potrese.

Kejt Midlton odala je poštu nastradalima u Mančesteru.
Jon Super-AP/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!