Da li je Vladimir Putin zaista imao silne ljubavnice i tajnu decu, verovatno nikada nećemo zasigurno znati, ali činjenica je da - gde ima dima, ima i vatre, te nije slučajno što se određena imena godinama provlače po medijima.

Naime, ruski predsednik je gotovo tri decenije bio u braku sa Ljudmilom Aleksandrovnom Očeretnajom sa kojom je dobio dve ćerke. Međutim, kako su svojevremeno pisali ruski mediji, za kraj odnosa zaslužna je niko drugi do lepa gimnastičarka Alina Kabajeva.

Upravo afera sa njom bila je jedna od najvećih i najmisterioznijih koja je pratila Putina, a uticajni list Korrespondent objavio je čak i vest da se Putin verio s Alinom. Međutim, tu priču je ubrzo pojeo mrak, povučena je, ali naklapanja su se nastavila. Nju su nazivali "najfleksibilnijom Ruskinjom", "prvom ljubavnicom Rusije", ili, najčešće "golom ljubavnicom", a tome je doprinelo to što je pozirala za časopis za odrasle 2004. godine.

I Putin i Kabaeva viđeni su kako nose venčano prstenje na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014., a upravo je ona odabrana da nosi baklju na ceremoniji otvaranja, što je ponovo podstaklo nagađanja da je miljenica ruskog predsednika.

Tokom godina širile su se priče da je Putinu rodila decu, iako nijedno nije viđeno u javnosti, a ona je čak na neko vreme sklonjena u Švajcarsku. Pričalo se i da mu je rodila sinove, blizance, te da je ukupan broj dece četvoro. Saznalo se i da ima sina Dmitrija, ali ona je u razgovoru za ruski Vogue insistirala da je to njen nećak, a ne sin. Postoje nagađanja da je Dmitrij takođe Putinov sin.

Alina Kabajeva najpoznatija je ljubavnica Vladimira Putina.
Gavriil Grigorov / TASS / Profimedia 

Kada se oprostila od gimnastike, postala je članica parlamenta u Putinovoj stranci Jedinstvena Rusija. U avgustu 2021. prvi put se pojavila u javnosti nakon više od dve i po godine, a mogla se videti u političkom talk showu na kanalu Rossiya 1 kako raspravlja o Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Za alinu Kabajevu kažu da je miljenica Putina.
Kremlin.ru / East2West News / Profimedia 

Tokom ruske invazije na Ukrajinu, ona se oglasila nekoliko puta, ali je bilo nemoguće videti je u javnosti sve do sada. Alina se pojavila na gimnastičkom baletskom festivalu u Moskvi gde je s osmehom na licu pozirala pred ruskim "Z" što je bio simbol raspoznavanja njene vojske tokom rata.

Alina, koja je i sama osvojila zlatnu medalju na Olimpijadi, pojavila se na nastupu uniformisanog vojnog hora, a pevale su se isključlivo patriotske pesme koje slave pobedu Sovjetskog saveza nad nacistima. Međutim, zbog svega što se dešava, rusko "Z" mnogi su uporedili sa nemačkom "svastikom".

Alina Kabajeva govorom je izazvala bes javnosti.
Not supplied / WillWest News / Profimedia 

Inače, emisija će biti emitovana 8. maja tokom vojne parade na Cvetnom trgu povodom obeležavanja Dana pobede, završetka Drugog svetskog rata. Alina je nosila georgijevsku vrpcu na grudima i u jarko roze haljini povezala je pobedu u Drugom svetskom ratu sa današnjim događajima.

Rekla je: "Ova tema, vidite, ova priča, ne ide samo u prošlost. Ona ostaje sa nama."

"Ova proslava nije samo za celu zemlju, ovo je praznik za svaku porodicu", rekla je dodavši:

"Svaka porodica ima ratnu priču. I ne smemo je nikada zaboraviti, već je prenositi, s generacije na generaciju".

Alina Kabajeva pozirala je sa devojčicama u uniformi.
Not supplied / WillWest News / Profimedia 

Ceo govor mnogi su okarakterisali kao kontroverzn, a dodatno bizarno je to što su svuda oko nje bile devojčice obučene u ratne uniforme. Tako su neke nosile obeležja rusije, druge Belorusije, a neke su čak predstavljale i Ukrajinu, zbog čega su kritičari ubeđeni da je to samo još jedan način da se ponovo rekreiraju "sovjetsku" pobedu.

Alina kabajeva zgrozila je sve komentarima na manifestaciji o situaciji i poziranjem ispred ruskog "Z".
Not supplied / WillWest News / Profimedia 

Zbog cele priče, omražena Alina ponovo se našla na meti komentara, a da li će nastaviti sa javnim nastupima, ili će ponovo da nestane iz javnosti, ostaje da vidimo.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!