Bivša japanska princeza Mako Komuro navodno radi kao volonterka u njujorškom Muzeju umetnosti Metropolitan, i to nakon što se odrekla svoje titule i 1,3 miliona dolara jer se udala za kolegu s fakulteta u kojeg se zaljubila.

30-godišnja Mako brine o azijskoj zbirci umetnina kultnog muzeja, pomažući u sastavljanju izložbe slika inspirisanih životom redovnika iz 13. veka koji su uveli budizam u Japan, prenosi "Japan Times". Muzej je inače udaljen 10 minuta vožnje od luksuznog jednosobnog stana u Hell's Kitchenu koji deli sa suprugom i advokatom Keijem Komurom.

Par je bio veren osam godina pre nego što su se venčali prošlog oktobra na maloj građanskoj ceremoniji u Tokiju, a ona je tu cenu skupo platila. Naime, samo muški članovi japanske carske porodice smeju da stupe u brak s osobama koje nisu njezi članovi, a Makina odluka da se uda iz ljubavi značila je da joj je titula princeze oduzeta i da njeni muški potomci neće biti u liniji nasleđivanja trona carstva.

mako je prva članica tamošnje kraljevske porodice koja je odbila sve povlastice koje joj porodica nudi.
Kyodo/Newscom / Newscom / Profimedia 

Mako i Kei upoznali su se 2013. kada su oboje studirali na Međunarodnom hršćanskom Univerzitetu, gde je ona studirala umetnost i kulturnu baštinu, a nastavila je da radi kao posebna istraživačica u Muzeju Univerziteta u Tokiju.

Zbog njihovog venčanja održan je i protest, a nezadovoljni građani Japana bunili su se protiv njihovog braka. Nećakinji japanskog cara zbog svega što se događalo dijagnostikvan je PTSP, međutim nikada nije odustala od toga da se uda za ljubav svog života iako je zbog toga ostala bez skoro svega.

mako je zbog supruga ostala bez svega
SOPA Images / ddp USA / Profimedia 

Japanska kraljevska porodica svojim ženskim članicama daje po milion dolara kada napuste porodicu, a običaj je da se tim činom odriču i svih svojih kraljevskih titula. Mako je novac odbila i postala prva članica tamošnje kraljevske porodice koja je odbila sve povlastice koje joj porodica nudi.

Princeza je unuka bivšeg cara Akihita od Japana, koji je abdicirao 2019. godine a na tronu ga je nasledio njegov sin Naruhito, čija je Mako nećakinja. Sa svojim novopečenim suprugom Mako je još od srednjoškolskih dana, a zbog kontroverznog braka, jer Kei nije iz kraljevske porodice, venčanje su odgađali nekoliko godina.

mako sa suprugom danas živi u njujorku
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!