Na praznik Cveti, koji se obeležava 17. aprila, a koji je ujedno i slava gradske opštine Stari Grad, bila je organizovana tradicionalna manifestacija ‘Jevremova - ulica susreta’. Na toj manifestaciji svoj KUTAK je imao i National Geographic.

Program je počeo u 12 časova monodramom “Moj otac Vuk Karadžić” koja je publiku upoznala sa pojedinostima iz života jedne od najznačajnijih ličnosti naše istorije.

Program je počeo u 12 časova monodramom “Moj otac Vuk Karadžić”.
Promo 

Nakon predstave deca su osvežena Next sokićima i Rosa kids vodom, mogla da izaberu u kojoj radionici će dalje učestvovati.

Članovi Centra za očuvanje tradicionalne kulture Desanka Đorđević u svom kutku su izložili nošnju iz svih delova Srbije o kojoj su deca mogla nešto da nauče, da je isprobaju i da se u njoj fotografišu za uspomenu.

Deo National Geographic KUTKA bila je i škola za razvoj intelektualnih veština Brain’o’Brain koja je pripremila čak pet radionica osmišljenih tako da podstiču intelektualni i emotivni razvoj, finu i krupnu motoriku, socijalizaciju i komunikacijske veštine.

Nacionalna geografija radionica za decu.
Promo 

Od 14 do 17 časova deca su posvećeno bojila, crtala i pravila trodimenzionalne kreacije i origami figure na temu Uskrsa za stočićem posvećenom malim kreativncima.

Bila je tu i Flipsi radionica na kojoj su od Play Mais flipsija deca pravila razne predmete.

Brain’o’Brain je imao radionicu i za male graditelje na kojoj su deca radila i gradila sa konstruktorima; i mozgalice - radionicu na kojoj se uz abakus uči račinanje, a pomoću zagonetnih priča vežba mozak i umovanje.

Škola za razvoj intelektualnih veština Brain’o’Brain koja je pripremila čak pet radionica.
Promo 

Rekli smo vam na početku da su mališani tokom čitavog dana mogli da se osvežavaju Rosa vodom i Next sokićima, ali vam nismo rekli da ambalažu nismo bacali. Zajedno sa edukatorima iz Brain’o’Braina, na radionici “Od ambalaže do igračke” deca su pravila predmte po želji i na taj način, kroz igru, učila o ponovnoj upotrebi ambalaže, reciklaži i očuvanju prirode.

Interesovanje dece je na našu radost zaista bilo ogromno!
Promo 

Interesovanje dece je na našu radost zaista bilo ogromno! Sve radionice su bile ispunjene, ali naročita graja je nastala kada je u 13 časova započela i “Uskršnja potraga za jajima” u organizaciji Muzeja Vuka i Dositeja. Mališani koji su bili prijavljeni na radionicu su poput vozića prolazili između posetilaca i devojaka koje su brinule da deca kad god požele dobiju Rosa vodu i Next sokiće, i rešavali zadatke kako bi došli do konačnog odgovora - gde su skrivena jaja.

Mališani tokom čitavog dana mogli da se osvežavaju Rosa vodom i Next sokićima.
Promo 

U 15 časova došlo je "Vreme za knjigu". Druženje sa autorkom knjige za decu Anom Dragović Drljević sa kojom su se deca preselila u neko drugo vreme, posetitila neke druge predele i upoznala pregršt novih likova.