Televizijska serija "Winning Time: The Rise of the Laker Dynasty" koja prati uspon čuvenog košarkaškog tima Lejkers privukla je veliku pažnju publike, a naročito i detalji u vezi sa životom i karijerom čuvene pop pevačice Pole Abdul.

Sportska drama koja je zasnovana na romanu Džefa Perlmena u petoj epizodi otkriva i o životu tada mlade Pole Abdul koja je kao "Lejkers devojka" dobila ulogu čirlidersice.

Sami počeci Pole Abdul

Pola Abdul poznata je ne samo kao koreografkinja, već i kao pevačica, a možda je to bila i sjajna pojava američke lepote koja joj je omogućila prvi korak u svetu šoubiznisa.

Pola Abdul karijeru je započela kao čirlidersica.
Adam Scull / Newscom / Profimedia 

Karijeru je započela sa 18 godina kada se pridružila "Lejkers devojkama" kao čirlidersica. Ubrzo je bila unapređena na mesto koreografa navijačica, a potom je njen talenat primetila i pop zvezda Dženet Džekson, sestra Majkla Džeksona, koja ju je angažovala kao koreografkinju za nekoliko spotova i nastupa.

Kao što je i u samoj seriji objašnjeno, njen karijerni put nije bio nimalo lak, a mnogi smatraju da je upravo Pola u svet košarke i čirlidersica donela zabavni faktor koji je otvorio vrata za unosan biznis čirliders timova.

Pola Abdul bila je član žirija Američkog Idola.
20thCentFox / Everett / Profimedia 

Skandali i veza sa takmičarem Američkog Idola

Posle plesa je došla i pesma, i Pola je snimila svoj prvi hit - "Straight up" iz 1988. godine. Nakon uspešne muzičke karijere Pola je postala i televizijsko lice - gledali smo je u šou-programima Sajmona Kauela, najpoznatijem talent takmičenju Američkom Idolu.

Ipak, to se nije dobro završilo s obzirom na to da je koreografkinja i muzička zvezda bila je optužena da je bila u vezi s takmičarem Idola Korijem Klarkom, kao i da mu je "pomagala da pobedi" o čemu je i sama govorila. Vezu sa takmičerem prvi je objavio magazin "Primetime Live" koji je otkrio da je Pola pokušavala da ga spoji sa izdavačkim kućama kako bi dobio ugovor za izdavanje prvog albuma.

Sajmon Kauel branio je Polu kada je izbio skandal da podvodi momke u takmičenju.
Startraks Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Dok je Pola Abdul oštro odbijala da prizna glasine i navode iz medija, Sajmon Kauel ju je branio. Muzički mogul je tvrdio da je situacija upravo suprotna, te da takmičar Kori Klark koristi članicu žirija Polu Abdul kako bi dobio pažnju medija, ali i da je on "jezivi lik koji će sve da uradi zarad uspeha".

Sajmon Kauel ju je nakon toga angažovao i u nekoliko sezona u britanskom "X-faktoru".

Priče da je zavisnica od droge i lekova nikada nije priznala

Ipak, ovo nije jedini skandal koji je pratio pevačicu kroz karijeru. Sa 17 godina doživela je povredu na treningu sa čirlidersicama nakon koje je navodno postala zavisna od lekova protiv bolova. Ova zavisnost u mnogome je uticala na njen odnos sa javnošću, a kako su pojedini mediji tvrdili nije bila u stanju da razgovara sa novinarima 2007. godine i često se ponašala neuravnoteženo i manično.

Ipak, ona je u intervju za "Us Weekly" u februaru 2007. godine rekla da nikada nije koristila narkotike, alkohol ili lekove protiv bolova, kao i da su sva nagađanja o njenom ponašanju i zloupotrebi supstanci "gnusne laži".

2009. godine pojavila se priča da se Pola Abdul prijavila u kliniku za odvikavanje i time je ponovo bivša čirlidersica uzburkala javnost. Kako joj je s vremenom postalo naporno da se pravda javnosti, ona je ovu priču demantovala uz šalu da su je "oteli vanzemaljci".

Pola Abdul će u junu napuniti 60 godina, a iako više nije aktivna u svetu koreografije, često je angažaovana u šou-programima.