Izraelski sud osudio je pre nekoliko dana manekenku Bar Refaeli na devet meseci društveno korisnog rada, a njenu majku na 16 meseci zatvora, čime je okončan dug slučaj utaje poreza koji je narušio imidž nekada voljene ikone Izraela.

Manekenka i njena majka su u julu proglašene krivim za izbegavanje plaćanja poreza na prihod od skoro 10 miliona dolara. Na osnovu nagodbe koju je prihvatio sud njima je naređeno da plate kaznu od 1,5 miliona dolara i da vrate porez koji duguju državi.

Slučaj Bar Rafaeli podsetio nas je na našu lepoticu, manekenku Minu Milenković, koja je, doduše zbog mnogo manjeg razloga 2013. godine, završila na sudu.

Manekenka je tada izmislila da je oteta i fizički zlostavljana, zbog čega je bila osuđena na 100 sati društveno korisnog rada.  Nakon toga se potpuno povukla iz javnosti, te se nije znalo šta se sada dešava sa njom, ali na profilu njene drugarice i imenjakinje, inače supruge Nemanje Nedovića, osvanula je fotografija na kojoj zajedno poziraju.

Podsetimo, potraga za Minom trajala je 39 sati, a kada se izgubljena manekenka bosa i raščupana pojavila u Resniku, policiji je malo trebalo da shvati da je otmicu izrežirala upravo sama Mina. Nakon što ju je policija odvela u Urgentni, Mina je rekla da su je dva muškarca otela i zlostavljala, ali nije mogla da ih opiše. Ginekološkim pregledom je utvrđeno da njene tvrdnje nisu tačne, posle čega je priznala da je sve izmislila.

Ona je zatim osuđena na društveno korisni rad jer je tražila nagodbu, a u suprotnom pretila joj je kazna od jedne godine zatvora.

Bivša manekenka Katarina Rebrača, nekadašnja vlasnica humanitarnog fonda „Katarina Rebrača“, takođe je osuđena, ali na dve godine i deset meseci zatvora, zbog pronevere novca iz dobrotvornog fonda koji je osnovala.

Rebrača i njene saradnice su optužene da su, od marta 2006. do aprila 2010, protivpravno prisvojile 37 miliona dinara, koje su na račune Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača" uplatili donatori radi edukacije i informisanja žena o prevenciji raka dojke, uglavnom, preko uplatnica "Infostana". Rebrača je odbacila sve navode optužnice.