Kada u Holivudu kažu "Spremamo se za lansiranje...", u nastavku rečenice uglavnom ide naslov nekog novog filma ili serije. Ali, kad to kaže Tom Kruz, to znači da se stvarno sprema za pravo lansiranje... u svemir.

Da, ovaj glumac, između ostalog poznat i po tome što se tokom karijere maksimalno trudio da stvarno nauči ono što znaju likovi koje igra, priprema se za let u kosmos, gde će snimati svoj novi film. Ne brinite, nije nova "Nemoguća misija". Ona se snima u Švedskoj.

Tom seda u raketu "SpaceX Crew Dragon" koja će ga prebaciti do Međunarodne svemirske stanice u oktobru naredne godine i to nije šala, pošto je ovaj let zvanično zaveden i u agendi ove stanice pod nazivom "ISS official manifest 2020-2023".

Kako se saznaje, Tom vrlo tesno sarađuje sa tvorcem SpaceX programa, Ilonom Maskom, ali sa stručnjacima iz NASA-e, a film će biti prvo ostvarenje zvanično snimljeno u otvorenom svemiru.

Kad je reč o saradnji sa Nasom, nadamo se da Tom uzima časove kod nekadašnjih astronauta Skota Kelija i Roja Bridžesa, koji su svojevremeno objašnjavali da u bestežinskom stanju čak i odlazak u toalet predstavlja nauku za sebe.