Svima nama je već odavno poznato da ako hoćemo da se uklopimo, prvo moramo da se prilagodimo. Prilagođavanje je gotovo način preživljavanja, a svet u kome živimo više nije jednodimenzionalan. Nova realnost sačinjena je od fotografija, a njihov sadržaj određuje naše mesto u društvu.

Naš novi gospodar postao je Instagram, a ako krenemo u analiziranje profila naših poznatih javnih ličnosti uočićemo postojanje jasnog šablona. Prećutnog kodeksa kojim se većina njih rukovodi, a koji svima nama na perfidan način diktira kako ćemo živeti.

Izdvojili smo 7 "faza" koje poznati prolaze na Instagramu, a koje su i nama samima, običnim smrtnicima, počele da diktiraju trendove:

1. Skupa garderoba

Utisak je da nam bez nje života uopšte ni nema, a u slučaju da ste pripadnik generacije Z, mladog naraštaja od kojeg očekujemo da promeni svet, bez finih krpica nećete ga promeniti sve i da ga imate na dlanu. 

Javne ličnosti na koje se mnogi od nas ugledaju nose isključivo garderobu poznatih svetskih brendova, a pod tim "poznatim" ne mislimo na Mango i na Zaru.

2. Dečko

Sa godinama dolaze i nove obaveze, pa bez svoje druge polovine više nema ni kompletne fotografije, makar imali i kompletnu proleće-leto kolekciju Majkl Korsa.

Ljubavna veza je ta koja puni novinarske stupce i postavlja nove trendove. 

3. Putovanja

Ako ste mislili da će vam gledanje televizije u paru doneti mir na mreži, varate se. Bez ludih putovanja i obilazaka egzotičnih ostrva, vaš profil biće nepotpun, a put po društvenoj lestvici otkazan. I to ne zbog korone.

4. Prsten i veridba

Sledeću stavku na spisku instagram kanona predstavlja kruna vaše ljubavi i džabe vam sve dosad pobrojano ako pored ove neizostavne klauzule izostane CHECKED 

5. Svadba 

Logično, mora da sledi grandiozna proslava, egzaltacija na Instagramu, kiša lajkova, komentara i jedno veliko JUST MARRIED koje će stajati pored vaše zajedničke fotografije

6. Trudnoća i deca

Ubrzo bi trebalo da usledi i fotka sa stomakom uz sijaset drugih intimnih detalja vezanih za vas i vaše dete. 

Ono što je garderoba značila nekad, sada znači porodica i bez nje, koliko god vas možda nedostatak nje činio emotivno praznim, još veći nedostatak osetiće vaš instagram profil.

7. Uživanje u životu i svemu što smo postigli

Sada biste trebalo da budete u potpunosti ispunjeni i srećni, pokazujući svima da je ovaj svet stvoren za lepe trenutke

BONUS:

NAŠE ZLATNO PRAVILO:

Živite život u dosluhu sami sa sobom, a ne na način na koji vam ga nameće društvo, porodica, prijatelji, a ponajmanje javne ličnosti na Instagramu. Živite u trenutku i budite zahvalni na onome što imate jer znajte da ćete svakoga dana imati više. Više, jer svaki dan je novo iskustvo, nova lekcija, vaše novostečeno malo bogatstvo.