Nakon što je američka manekenka i glumica Emili Ratajkovski priznala da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja od strane fotografa Džonatana Ledera, oglasila se još jedna njena koleginica.

Koliko samo žrtava ćuti? Da li je zaista potrebno da makar jedna od njih istupi korak hrabrosti i otkrije kroz šta je prošla? Mnogobrojna istraživanja pokazuju da je tako.

Ovoga puta, glumica Nola Palmer otkrila je da je seksualno zlostavljanje doživela kada je imala 17 godina. Kako kaže, pomenuti fotograf Džonatan Leder, „ukrao joj je mladost“ a zbog njega je odlučila da promeni i ime, prenose strani mediji.

„Čitajući njene reči i načine na koje je opisala Džonatana, odmah sam počela da plačem. Bila sam pod stresom pre nego što sam uspela da pročitam članak do kraja. Već godinama nosim bol i traumu zbog Džonatana i njegovog zlostavljanja. Išla sam toliko daleko da sam promenila svoje ime jer ga je u mojim mislima on posedovao i nisam mogla da gledam, a da nisam videla Džonatana", započela je Nola i dodala:

„Prvi put, zahvaljujući Emili Ratajkovski i njenoj hrabrosti, mogu javno reći da je Džonatan Leder bio moj zlostavljač", poručila je glumica.

Nola je istakla da joj je sada žao što nije ranije govorila o tome.

"Emili, tako mi je žao što te je ovaj čovek povredio. Volela bih da sam tada imala snage da te upozorim", rekla je ona.