Slavni glumac Šon Pen javno je pozvao sve na bojkot dodele Oskara ukoliko se ne dozvoli predsedniku Ukrajine, Vladimiru Zelenskom da se obrati putem video poziva u live uključenje.

Kao što je poznato, Zelenski je navodno razgovarao sa Akademijom filmskih umetnosti i nauka o video nastupu tokom prenosa dodele Oskara. Međutim, debata organizatora usredsređena je na to da li bi dodela Oskara treba da se politizuje na taj način dok traje rat u Ukrajini, iako je kasnije Akademija to odbila da komentariše.

Sada je navodno odlučeno da se Zelenski ipak ne uključi u video prenos, a ova odluka razbesnela je brojne glumce, izmeđuostalog i Šona Pena koji je javno pozvao na bojkot dodele nagrada.

Šon Pen poziva na bojkot Oskara.
MPP / Starface / Profimedia 

"Pozivam sve koji učestvuju da shvate, iako razumem da je možda ovo njihov trenutak da se proslave nekim filmom, da će više da zasijaju ako iskažu protest i bojkotuju dodelu Oskara", kazao je Pen za CNN.

Pen koji je do sada osvojio dva Oskara rekao je da će javno "minirati" dodelu ukoliko se Zelenskom ne dozvoli uključenje.

"Kako sam razumeo, doneta je odluka da se to ne učini. Ukoliko Akademija koja dodeljuje nagrade to ne dozvoli, ako oni ne smatraju da treba da podrže lidere u Ukrajini, gde lete meci i bombe, dok istovremeno pokušavaju da zaštite ukrajinsku decu, onda mislim da je ovo najšokantiniji momenat u istoriji Holivuda", rekao je Pen.

"Molim se da ne dođe do toga. Molim se da nema arogantnih ljudi koji sebe smatraju predtavnicima većeg dobra u mojoj industriji, koji su odlučili da donesu odluku bez konsultacija sa većinom. Ukoliko je do toga došlo, nadam se da će svaki učesnik ustati i otići", rekao je Pen, a da li će akademija ipak dozvoliti ukrajinskom predsedniku da govori ili ne, ostaje da vidimo.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!