Princeza Šarlin od Monaka konačno se vratila u svoju zemlju nakon višemesečnog lečenja na jednoj psihijatrijskoj klinici. Njeno zdravstveno stanje već duže vreme glavna je tema medija, a sumnjalo se čak i da je u bolnicu smeštena samo da se ne bi razvela od princa Alberta zbog njegovih brojnih neverstava.

Titulu "najtužnije princeze" je dobila još kada su njene fotografije sa venčanja obišle svet, kada nije odavala utisak osobe koja se raduje danu kada će reći sudbonosno "da" osobi koju voli. Nakon toga, setni izraz lica postao je gotovo njen zaštitni znak, a uprkos naporima da svet ubedi da je srećna u braku, kolika god bila ljubav, nema te žene koja bi tek tako oprostila to da njen muž ima silne ljubavnice i vanbračnu decu, te je malo verovatno da je Šarlin izuzetak.

Zbog fotografija sa venčanja Šarlin od Monaka osi titulu najtužnije princeze.
Willi Schneider / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Međutim, nakon godina života u "zlatnom kavezu" Šarlin je, ako je verovati stranim medijima, rešila da stvar uzme u svoje ruke i odvede decu u drugu državu gde će konačno moći da imaju bezbrižno detinjstvo bez straha od novinskih natpisa i mogućih ljubavnica sa još dece.

Princeza je, po rečima insajdera iz palate, očajnički rešena da se što pre odseli sa blizancima u Švajcarsku i trenutno ulaže ogromne napore da svog supruga ubedi da je to najbolje za njihovu porodicu.

Šarlin od Monaka želi da se odseli iz zemlje sa decom.
Profimedia 

"Nakon što je prošlu godinu provela na lečenju zdravstvenih problema, prvo u Južnoj Africi, a kasnije u ekskluzivnoj švajcarskoj klinici, Šarlin je imala vremena da razmisli o svom životu i budućnosti, ali pre svega, o budućnosti svoje dece", rekao je blizak izvor princeze.

"Shvatila je da ne samo da je život u Monaku toksičan za nju, već je i zabrinuta kako bi to moglo da utiče na njene sedmogodišnje blizance Žaka i Gabrijelu, koji odrastaju uz razne vrste pritisaka, daleko od stvarnog sveta."

Deca princeze Šarlin od Monaka imali bi srećnije detinjstvo van zemlje.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Prema rečima izvora, Šarlin je bila ljuta što je u njenom odsustvu njena snaja, Albertova sestra, princeza Karolina (65), ušla u živote blizanaca, pretvarajući se da je im je maćeha, vodila ih na putovanja i mešala se u njihovo obrazovanje..

"Šarlin je bila izbezubljena kada je videla da Karolina preuzima uticaj u podizanju blizanaca", rekao je izvor i dodao:

"Nedavno je Kerolajn nazvala direktora njihove stare škole da razgovara o njihovoj socijalizaciji... blizanci trenutno uče kod kuće na Šarlin zahtev."

Princeza Kerolajn već utiče na decu princa Alberta i Šarlin od Monaka.
PH2-CRY-Olivier Huitel. / The Photo One / Profimedia 

Insajder iz palate tvrdi da je Karolina usredsređena na budućnost Monaka, pa je rešena da "oblikuje blizance, posebno Žaka, očiglednog naslednika, prema svojoj zamisli o tome šta bi mali princ trebalo da bude".

Čak je i Albert, otkriva izvor, opušteniji sa svojom decom i želi da imaju bezbrižno detinjstvo. Ipak, Šarlin ga uverava da je to u Monaku nemoguće. Iako je isprva želela da ostane u Južnoafričkoj Republici s blizancima, zakon Monaka ne dopušta budućim naslednicima da žive tako daleko od oca. Sa druge strane, Švajcarska je daleko bliža, na samo sat vremena od Monaka i samim tim, bliža Albertu, a nudi i mirnije porodično okruženje.

Šarlin nije mogla zbog zakona da se preseli sa decom u Južnoafričku republiku, ali u Švajcarsku može.
Profimedia 

"Ona očajnički želi da odvede svoju decu iz ove toksične i tenzične atmosfere pod pritiskom", kaže izvor, koji otkriva da se Albert sada nalazi između "dve vatre" - svoje žene i sestre.

"On mora da donese odluku, i to će nekoga unemiriti", kaže izvor. Međutim, činjenica je da Albert još uvek voli Šarlin kao i da su joj upravo blizanci glavni adut.

"Ako Albert vidi da deca pate zbog situacije, mogao bi pristati na Šarlinin zahtev", kaže insajder kraljevske porodice.

Princ Albert navodno mora da bira između žene i sestre.
KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

"Sa sedam godina počinju da shvataju pitanja o tome zašto je mama tužna, zašto nije kod kuće, zašto ljudi pričaju stvari o njoj... Život u Švajcarskoj je izvodljiv kompromis. Albertov rođeni otac, princ Renije, školovao se u Le Rozi, najskupljoj školi na svetu, u Rolu u Švajcarskoj."

Princeza je inače, od povratka u Monako u svom stanu iznad čuvene fabrike čokolade dok se njeno stanje potpuno ne stabilizuje, ali njeni prijatelji strahuju da u Monaku nikad neće dobiti mir koji joj je potreban. Da li će ostvariti svoj naum ostaje da vidimo, ali kako stvari stoje, teško da će se Albert predati bez borbe.

Šarlin od Monaka svim silama se trudi da ubedi Alberta da je najbolje da se preseli u Švajcarsku.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!