Ne zna se tačno koliko Vladimir Putin ima dece, ali za javnost, zvanično ima samo dvoje i to ćerke - Mariju i Jekaterinu.

Njih je dobio u braku sa suprugom Ljudmilom Škerbnjevom sa kojom je bio u braku dugih 30 godina. Marija je rođena u Lenjingradu 1985. godine, a Jekaterina, odnosno Katarina, rodila se u Nemačkoj 1986. godine, kada je porodica živela tamo za vreme angažovanja njenog oca u KGB-u.

Devojčice su najpre školu pohađale na nemačkom jeziku, a potom su navodno izbačene iz obrazovnih ustanova kada je Putin postao vršilac dužnosti predsednika, te su ih nastavnici školovali kod kuće. Ipak, to nije bila prepreka da u životu daleko doguraju. I dok mlađa Jekaterina živi luksuznim životom nakon karijere gimnastičarke, starija ćerka krenula je drugim putem.

Maria Vorontsova je danas jedna od vodećih naučnica u ruskom zdravstvu.
New Times / WillWest News / Profimedia 

Marija je najprpe studirala biologiju na univerzitetu i išla u medicinsku školu u Moskvi pod lažnim identitetom, a danas je medicinski istraživač u Moskvi gde je do skora živela sa suprugom Joritom Faasenom sa kojim navodno ima jedno dete.

Međutim, kako pišu strani mediji, njen brak je doveden do propasti zbog tajnih planova na kojima je radila godinama. Naime, Marija je imala želju da otvori elitni medicinski centar za superbogate strance, međutim, biznismen i milijarder Jorit to nije uspeo da joj ispuni.

Marija Vladimirovna je starija Putinova ćerka.
Vladimir Astapkovich / Sputnik / Profimedia 

Sa druge strane, ruski novinari pišu da je nije Jorit taj koji je odgovoran već je za krah snova Putinove ćerke zaslužan upravo njen otac. Kako je za Daily Mail ispričao prognani ruski istraživački novinar Sergej Kanev, Putin je "odradio loš posao za svoju stariju ćerku",  jer Zapad zbog rata u Ukrajini "udara velike sankcije" Rusiji.

Vladimir Putin je zbog rata u Ukrajini uništio planove svoje starije ćerke.
Shutterstock 

"Ona ima velik udeo u megaprojektu izgradnje modernog medicinskog centra u blizini Sankt Peterburga. Planovi su bili da privuku pacijente iz Europe i bogate šeike iz zemalja Persijskog zaliva. A sada, nakon napada na Ukrajinu, koji će Europljani i šeici doći?", rekao je Kanev.

Marija Vladimirovna razvodi se od supruga.
pritnscreen/youtube 

Urednik ruskog "Insidera", Roman Dobrohotov, nije izneo nešto više detalja kada se i zbog čega par razvodi, ali se veruje da je cela stvar počela i pre rata u Ukrajini. Par ima dete čiji identitet Putin nikada nije priznao, kao ni poslovne poduhvate svojih ćerki, a kamoli dao pojedinosti o njihovom privatnom životu.

Jorit za koga se zna da je dugo radio u Rusiji u Gazprombank-Investu i Stroytransgazu, inače je holandski biznismen čiji je otac bio pukovnik u holandskim oružanim snagama. Putinov holandski zet je jednom rekao: "Oženjen sam Ruskinjom i imam decu", rekao sam dovoljno, a i to je bilo mnogo o njihovom privatnom životu.

Sa druge strane, Marija je vodeća naučnica u Nacionalnom medicinskom istraživačkom centru za endokrinologiju Ministarstva zdravlja Rusije. Prošle godine je intervjuisana na Rossiya 24 o naporima Rusije u borbi protiv retkih genetskih bolesti kod dece, ne otkrivajući da je ona Putinova ćerka.

Putin je ćerki srušio snove da otvori luksuzni medicinski centar.
Dmitry Feoktistov / TASS / Profimedia 

Ona je objasnila da ne postoji lek za genetske bolesti, ali da genetsko testiranje može da pomogne u fazi pre začeća, da se utvrdi da li su roditelji nosioci neželjenog gena. Ona je i stručnjak za hipopituitarizam, odnosno patuljast rast, piše Daily Mail.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!