Glumica Anđelina Džoli sa svojom ćerkom Šajlo prošetala je Los Anđelesom, ali nije mogla da izbegne paprace.Majka i ćerka su obilazile prodavnice, a potom zagrljene šetale sunčanim gradom.

Više puta su paparaci uhvatili Anđelinu i Šajlo snimili kako obilaze prodavnice, te nam se čini da je upravo ona najdraža mamina partnerka za šoping.

Šajlo Džoli Pit će uskoro napuniti 16 godina i pravi je miks svojih roditelja - majke Anđelina Džoli i oca Breda Pita. Prelepa devojka u javnosti se pojavljuje u ležernim izdanjima, baš kao i Anđelina, koja izgleda bolje nego ikad. Nešto zdraviji izgled ovog puta demonstirala je u uskoj majici, midi suknji i baletankama.

anđelina i šajlo u šetnji
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Čini se da je glumica vratila barem deo svojih slavnih oblina te izgleda zdravo, atraktivno i srećno.

Anđelina bila na meti bezobzirnih kritika zbog svoje mršave linije, kojoj je kumovao i niz privatnih problema s kojima se tokom godina morala nositi. 

Ipak, mnogi nsiu znali da se Anđelina bori sa zdravstvenim problemima. Iako je oduvek nosila titulu "najlepše žene sveta", o njenoj kilaži koja je drastično opala, pisalo se neprestano. Njena preterana mršavost učinila je da mnogi sumnjaju da se glumica bori sa anoreksijom, a u jednom trenutku života imala je navodno samo 35 kilograma.

U porodici holivudske zvezde nekoliko generacija je umrlo od raka. Sa ovom bolešću su se, između ostalih, borile i njena majka, tetka i baka. U 2013. godini mediji su objavili da je Anđelina podvrgnuta dvostrukoj profilaktičkoj mastektomiji - hirurškom uklanjanju jedne ili obe dojke, potpuno ili delimično, kako bi se smanjio rizik od raka dojke.

Dve godine kasnije, glumica je takođe odlučila da ukloni jajnike i jajovode. Nikada se nije stidela da javno govori o svojim odlukama. Za magazine Time, Anđelina pričala je o najtraumatičnijim trenucima kada je njena majka bolovala od raka.

- Sećam se da sam jednom držala majku za ruku dok je primala hemoterapiju. Odjednom joj je ruka postala ljubičasta i morala sam da trčim po medicinsku sestru. Sada postoje novi načini da se identifikuje koji lekovi za hemoterapiju su najbolji za svakog pacijenta, što dovodi do manje neželjenih efekata. Iako je i dalje veoma teško za telo - rekla je glumica.

Anđelina pričala je o najtraumatičnijim trenucima kada je njena majka bolovala od raka
Maciel/Rachpoot / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Anđelina je više puta isticala da je njena veza sa majkom bila posebna. Kada je Maršelin Bertran umrla 2007. nakon duge bolesti od raka, njena ćerka dugo nije mogla da se oporavi. 

Više zdravstvenih problema počelo je da se javlja kada je kriza pogodila brak Anđeline i Breda. Turbulentno vreme raspada braka oslabilo je zdravlje holivudske glumice. Sve više se pričalo o drastičnom gubitku kilograma i uznemirujućem izgledu Anđeline.

Američki mediji dugo su pisali da glumica ima samo 35 kilograma, a jedan od njenih lekara je u jednom od časopisa napisao da Džoli "jedva funkcioniše".

anđelina džoli javno je pričala o bolesti od koje boluje
- / Backgrid USA / Profimedia 

- Skoro da nema potkožnog masnog tkiva na njenim rukama. Njeni obrazi nemaju sala, što je veoma uznemirujuće - rekao je on. Bledeće obline zvezde počele su da uznemiravaju fanove širom sveta. Nije bilo izlaza - morala je da govori lično.

- S obzirom na to da sam u poslednjoj deceniji imala dosta zdravstvenih problema i da sam se uglavnom fokusirala na podizanje dece, drago mi je što sam zdrava, a i moja deca. Nemam drugog razloga za brigu. To čini život smislenim - priznala je u intervjuu za strane medije 2017. godine.

2017. godine Džoli je otkrila da su traumatični događaji iz prošlosti doprineli nastanku retke bolesti
VEGAN / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Tokom 2017. godine, Džoli je otkrila da su traumatični događaji iz prošlosti, poput komplikovanog odnosa sa njenim ocem, smrti njene majke, a potom i neuspešnih veza, doprineli nastanku retke bolesti za koju do sada niko od njenih fanova nije imao pojma.

- Stvari su postale teške.Ponekad žene pokušavaju da prežive dok se to ne odrazi na sopstveno telo - rekla je ona govoreći o Belovoj paralizi sa kojom se suočila.

Anđelina je u jednom trenutku imala 35 kilograma, pisali su strani mediji
SOPA Images / Sipa Press / Profimedia 

Belova paraliza je retko neurološko stanje koje uzrokuje slabost mišića. Ovo je stanje koje dovodi do paralize facijalnog nerva i perifernog nerva odgovornog za kretanje lica. Ovo može dovesti do spuštenih obrva, nemogućnosti zatvaranja oka... Ostali simptomi uključuju osetljivost na buku, bol u uhu i promene u čulu ukusa.

Zbog fizičkih abnormalnosti koje izazivaju Belovu paralizu, oboleli doživljavaju značajan mentalni stres i ograničavaju svoju društvenu aktivnost.

Tačan uzrok bolesti je nepoznat. Većina naučnika, međutim, veruje da postoji snažna veza između Belove paralize i virusnih infekcija kao što su grip, herpes simpleks i respiratorne infekcije.Anđelina je, međutim, priznala da je akupunktura ta koja dobro utiče na poboljšanje njenog zdravlja. Kako je objasnila, sada sve ređe oseća simptome bolesti. 

A kako se glumica menjala kroz godine, pogledajte u galeriji u nastavku teksta...

Shutterstock, Maciel/NGRE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Glumica kroz godine

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!