Dok kriza u Ukrajini ne prestaje da potresa svet, a sudbina naroda koji je već treći dan pod okupacijom ruske vojske je iz sata u sat sve neizvesnija, ponovo su se potegle i neke priče o privatnom životu Vladimira Putina, odnosno o njegovim bivšim ženama i ljubavnicima.

Slobodno se može reći da ruski predsednik može da se pohvali više nego burnim ljubavnim životom kakav nemaju ni neki najveći holivdski zavodnici.

Zapravo, šuška se da se Putin podvrgao brojnim kozmetičkim procedurama kako bi izgledao što bolje, a govorkanja su postala posebno glasna kada su se na mrežama pojavile njegove fotografije gde polugo luta sibirskom divljinom i uživa u pecanju bez majice.

Tada se govorilo da je koristio botoks, filere za obraze, pa čak i eye lift, odnosno tretman područja oko očiju. Međutim, iako ruski predsednik nema problema s tim da njegovo praktično nago telo vidi ceo svet, on dosledno krije jedan ključni aspekt svog života - svoje ljubavne odnose.

Svih ovih godina Putinove vladavine moglo se videti i čuti kako su karijere određenih ruskih novinara bile ugrožene, a u nekim slučajevima čak i uništene kada bi pokušali da izveštavaju o Putinovom ljubavnom životu.

- Čak je i opozicioni list, koji redovno piše o korupciji u Putinovom najužem krugu, bio oprezan kada je pisao o njegovim ženama - piše The Spectator. Do danas, Putinov broj dece i status ljubavne veze ostaju nepoznanica o kojoj se i dalje nagađa.

Vladimir Putin poznat je po burnom ljubavnom životu.
Mikhail Metzel / TASS / Profimedia 

Tako, primera radi, za razliku od američkog predsednika Džona Kenedija, ruski predsednik Vladimir Putin u početku je negovao imidž neporočnog prodičnog čoveka. Ali daleko od toga da danas s njim povezuju samo bivšu suprugu Ljudmilu, već i brojne druge lepotice.

Ljudmila Putina

Vladimir je bio skoro tri decenije u braku sa Ljudmilom Putinom.
ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Vrlo malo se o njoj zna, retko kad se pojavljivala u javnosti, i dok je bila prva dama Rusije, pa se čak svojeveremeno proneo trač da živi u podzemnom manastiru na granici sa Estonijom.

U braku su bili gotovo 3 decenije, dobili su dve ćerke, a razveli su se 2014. godine. Interesantno je i da je Ljudmila pre veze sa budućim moćnikom bila stjuardesa.

- Sprijateljio sam se s Ljudom, svojom budućom suprugom - rekao je jednom prilikom Putin i dodao: "Shvatio sam da se nikada neću oženiti ako se ne oženim u sledeće dve, tri godine. Iako sam, naravno, stekao naviku da živim život neženje. Ljudmila je to promenila iz korena".

Međutim, još tokom braka pisalo se o njegovim navodnim aferama, a pravo je pitanje kako je to Ljudmila sve podnosila.

Navodna afera sa "čistačicom koja je postala multimilionerka"

Godine 2020. jedna nezavisna istraživačka ruska medijska platforma Proekt objavila je niz tvrdnji o ruskom predsedniku, uključujući i onu o njegovoj aferi sa ženom po imenu Svetlana Krivonogi, koja se odvijala dok je on još bio u braku i nakon što je prvi put postao predsednik 1999. Navodilo se i da je Putin otac Luize Rozove, njene ćerke, a Svetlanu su opisali kao "ljubavnicu koja je od čistačice postala milionerka".

Nakon što su te informacije objavljene, ruski državni mediji blokirali su veb stranicu Proekta. Gotovo svi njihovi novinari označeni su kao "strani agenti", a ruske vlasti su pokrenule istragu o kleveti protiv trojice novinara, uključujući Romana Badanina, bivšeg glavnog urednika, koji je morao da napusti domovinu i preseli se u SAD.

Nakon što su procurili takozvani "Pandorini papiri", dokumenti koji predstavljaju najveće curenje tajnih finansijskih dokumenata svetskih lidera, otkriveno je da je Krivonogi kupila 'raskošan stan na četvrtom spratu u stambenoj zgradi u Monaku čija se vrednost procenjuje na četiri miliona dolara preko ofšor kompanije. Takođe je otkriveno da njeno trenutno bogatstvo iznosi više od 100 miliona dolara.

Ana Netrebko

Putin je navodno oduvek voleo umetnice, te se ranijih godina govorilo i da je zaveo Anu Netrebko, čuvenu rusku opersku divu. Imala je čast da joj Putin lično uručuje nagrade, bio je redovan gost na njenim nastupima, izjavljivao je da je Ana među najvećim operskim svetskim zvezdama. Međutim, ona se onda udala za kolegu i dobila dete, pa je šuškanje utihnulo.

Svetlana Zaharova

Putin je bio slab i na balerine, a najbolji primer za to je Svetlana Zaharova, primabalerina Boljšog teatra. Ona mu se redovno javno zahvaljivala, a fotografija Putina kako joj poklanja cveće posle nastupa obišla je svet.

Ona je inače vremenom postala članica Saveta za kulturu predsednika Rusije. Više puta je kazala da mnogo toga duguje Putinu.

Alina Kabajeva

Afera sa Alinom, inače gimanstičarkom, možda je bila i jedna od najvećih i najmisterioznijih koja je pratila Putina. Upravo su nju smatrali razlogom zbog čega se razveo, te da je zapravo ona postala prva dama nakon Ljudmile.

Uticajni list Korrespondent objavio je čak i vest da se Putin verio s Alinom. Međutim, tu priču je ubrzo pojeo mrak, povučena je, ali naklapanja su se nastavila. Nju su nazivali "najfleksibilnijom Ruskinjom" koja je pozirala i za časopis za odrasle 2004. i "prvom ljubavnicom Rusije", piše The Sun.

Šuškalo se da je Putin bio veren sa Alinom Kabaevom.
pritnscreen/instagram 

I Putin i Kabaeva viđeni su kako nose venčano prstenje na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014., a upravo je ona odabrana da nosi baklju na ceremoniji otvaranja, što je ponovo podstaklo nagađanja da je miljenica ruskog predsednika.

Pretpostavlja se da je ona rodila Putinu decu, a iako nijedno njeno dete nikada nije viđeno u javnosti, pretpostavlja se da ih možda već imaju četvoro. Saznalo se i da ima sina Dmitrija, ali ona je u razgovoru za ruski Vogue insistirala da je to njen nećak, a ne sin. Postoje nagađanja da je Dmitrij takođe Putinov sin.

Kada se oprostila od gimnastike, postala je članica parlamenta u Putinovoj stranci Jedinstvena Rusija. Švajcarski mediji su 2015. objavili da je Putinu rodila ćerku, ali je on to demantovao.

U avgustu 2021. prvi put se pojavila u javnosti nakon više od dve i po godine, a mogla se videti u političkom talk showu na kanalu Rossiya 1 kako raspravlja o Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. "Nisu je ispitivali o Putinu niti o tome da li je ona tajna prva dama Rusije", navodi The Mirror.

Jana Lapikova

Možda najlepša među Putinovim damama je Jana Lapikova. Ona je 2011. bila njegov lični fotograf. Zanosna brineta je svojevremeno bila model za donji veš i finalistkinja izbora za mis Moskve 2008.

Ana Čepmen

Ana Čepmen navodno je bila Putinova ljubavnica.
pritnscreen/instagram 

Zbog priča o ovoj vezi, Putina su nazivali ruskim "Džejms Bondom". Ana Čepmen bila je ruska špijunka, a bila je ogromna zvezda kada je zapala za oko predsedniku koji je i sam bio bivši agent KGB.

Vendi Deng

Mada mnogi sumnjaju, ispredala se i priča kako je Putin navodno bio u vezi i sa bivšom ženom medijskog mogula Ruperta Merdoka, starletom Vendi Deng.

Neki anonimni izvori iz Kremlja govorili su da je ljubav ozbilja, a Putin i Vendi upoznali su se preko ruskog milijardera Romana Abramoviča čija ćerka sada javno govori protiv poteza ruskog predsednika.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!