Ceo svet u neverici prati dešavanja u Ukrajini. Nakon što je potvrđeno da je Vladimir Putin objavio da ruska vojska započinje specijalnu operaciju, oglasile su se mnoge poznate ličnosti koje su žestoko osudile sukob i pružile javnu podršku ugroženima.

Jedna od onih koja je javno ustala protiv režima je i ćerka poznatog ruskog milionera Romana Abramoviča, inače vlasnika fudbalskog kluba Čelzi.

Sofija Abramovič (27) objavila je na Instagramu znak na kojem je precrtan Putin uz poruku: "Najveća i najuspešnija laž propagande iz Kremlja je da većina Rusa stoji uz Putina."

Njena objava odjeknula je u javnosti, baš iz razloga što je njen otac jedan od najuticajnijih ruskih oligarha na tlu Velike Britanije. Mnogi su pozivali da se samom Abramoviču, navodno bliskom Putinu, "zamrzne" sva imovina na engleskom tlu, a on nije viđen u svom domu na jugozapadu Londona već mesecima.

Sofija Abramovič javno je ustala protiv ruskog režima.
pritnscreen/instagram 

Mediji u Engleskoj pišu da je Abramoviču zabranjeno da ponovo živi u Londonu i smatraju da se to više nikada neće desiti. Vlasnik Čelsija već nekoliko meseci nije bio na "Stamford bridžu", uprkos prethodnoj dozvoli da uđe u zemlju, jer je očito znao šta se sprema.

Priča se da će Romanu Abramoviču biti zabranjen ulazak u Englesku.
Mark Pain / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Inače, Abramovič je vlasnik vile u Londonu koja košta čak 125 miliona funti i tu je živeo nekoliko godina, ali se sve zakomplikovalo kada je objavljeno da sarađuje s Putinom. Smatra se najbogatijim čovekom u Izraelu, 11. najbogatijim u Rusiji, te 140. najbogatijim čovekom na svetu.

Roman Abramovič je jedan od najbogatijih ljudi na svetu.
BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Ipak, u periodu od 1999. do 2013. godine donirao je oko 2,5 milijardi dolara za izgradnju škola, bolnica i infrastrukturne projekte u pokrajini Čukotka.

Roman Abramovič inače je vlasnik fudbalskog kluba Čelzi.
Shutterstock 

Ostaje da se vidi kakav će udarac sukob Rusije i Ukrajine imati na njegovo bogatstvo, ali je jedno sigurno - ćerka nipošto ne podržava njegovo navodno prijateljstvo sa Putinom, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji ispod:

pritnscreen/instagram Iako je njen otac jedan od navodno najbližih Putinu, Sofija Abramovič javno je ustala i podržala Ukrajince.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!