Brojne poznate ličnsoti iz sveta muzike, filma i književnosti uključile su se u debatu oko aktuelnog konflikta između Rusije i Ukrajine. Mnogi od njih ističu da je u pitanju nepotrebeno nasilje zbog kojeg će ispaštati nedužni građani.

Nakon što je potvrđeno da je Vladimir Putin u četiri sata ujutru objavio da ruska vojska započinje specijalnu operaciju u Ukrajini, zavladala je panika širom Evrope, ali ništa drugačije nije ni sa sotatkom sveta. Mnoge slavne ličnosti osetile su potrebu da iskažu svoje mišljenje povodom ovog sukoba. Među prvima se oglasila pevačica Šer.

"Zašto je Ukrajina važna SAD-u: Putin je despot i ako mu se pruži prilika, Putin će proždreti suverene zemlje, dok ne uskrsne SSSR. Ovo će ostaviti Evropu malu i nezaštićenu. Rusija, Kina i Saudijci žele da bace SAD na kolena i ovo im je savršena prilika. Mržnja, podele, slabost", napisala je na Tviteru.

Poznati britanski voditelj Pirs Morgan, koji je pažnju javnosti privukao i kada je kritikovao Megan Markl, ali i srpskog sportostu Novaka Đokovića tokom sage u Australiji uputio je sličnu poruku.

"Putin to radi jer se prošli put izvukao na Krimu. A ako se opet izvuče u Ukrajini, nastaviće da napada druge zemlje dok ne obnovi Sovjetski Savez. Svet se mora ujediniti kako bi zaustavio ovog nemilosrdnog diktatora - pre nego što bude prekasno", napisao je Morgan.

Rep zvezda Kardi Bi takođe se obratila obožavateljima putem iste društvene mreže.

"Volela bih da ti svetski čelnici prestanu da se nadmeću oko moći i počnu da razmišljaju o tome ko će stvarno biti pogođen (građani), kao i o tome da je celi svet u krizi. Rat, sankcije, invazije trebalo bi da budu poslednja stvar o kojoj ti čelnici razmišljaju", napisala je Kardi Bi.

Pevačica Eni Lenoks izrazila je zabrinutost zbog situacije, te se oglasila na Instagramu.

"Sada kada su tenkovi, vojnici i ratna mašinerija na rubu ulaska u Ukrajinu... što sada? Pakao od kojeg nas 'ratovanje' oslobađa? Ludačko puštanje krvi... Drobljenje mesa i kostiju... Kolektivna trauma, patnja, bol, tuga, teskoba i očaj za nedužne muškarce, žene i decu? Kakvu cenu obični ljudi moraju da plate za ovo ludilo i brutalnost 'invazije' i 'ratovanja'?

Ili je ovo samo razrađena prevara? Taktika zastrašivanja? Pretnja? Izvinjavam se na ovom mračnom razmišljanju, ali imam privilegiju što živim u 'mirnom' okruženju otkako sam rođena - decenijama nakon završetka Drugog svetskog rata - ukupno 67 godina. Ne uzimam ovo ni na koji način zdravo za gotovo i smatram da je pojam 'rata' neprihvatljiv, odbojni barbarizam", napisala je Eni.

Čuveni pisac Stiven King takođe se oglasio na Tviteru gde je napisao: "Gospodin Putin je napravio ozbiljnu pogrešnu procenu.
Zaboravio je da više nema posla sa Trampom."


Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!