Majkl Buble nekada je bio veliki hitmejker, a njegove balade bile su nezaobilazne na venčanjima.

Od 2005. godine bio je jedan od najpopularnijih kanadskih pevača, a svaki njegov album našao se u top 10 najboljih te godine.

U svet muzike ušao je veoma mlad, sa samo 18. godina, kada je pobedio na takmičenju "Canadian Youth Talent Search". Od tog trenutka, vrata šoubiza bila su mu širom otvorena.

Čak je i otvorio Olimpijske igre u Vankuveru 2010. godine. Međutim, u isto vreme, provlačile su se priče da je pevač nadmen, čak i bezobrazan, što je jednom prilikom prokomentarisao:

"Nisam nikakav svetac. Ljubazan sam, velikodušan, nežna duša, ali sam i vrlo egoističan i temperamentan. Bio sam veoma nasilan u detinjstvu i nikada ne znam kada mogu ponovno zbog sitnice da izgubim kontrolu", iskren je Buble.

Majkl Buble našao se na meti kritika jer je otpevao "himnu svih silovatelja".
Shutterstock 

Međutim, u jednom trenutku njegova karijera krenula je nizvodnom putanjom, a mnogi su za to okrivili pesmu koju zovu i "ultimativnom himnom svih silovatelja "Baby It's Cold Outside" koju je optevao sa Idino Menzel.

Iako je klasik iz 1944. veoma dobro prošao u poređenju sa nekim narednim numerama koje je snimao, najveći problem su bile reči koje nimalo nisu bezazlene kako se čini.

Kada je prvi put čujete, pesma deluje kao slatki, koketni duet između muškarca i njegove prijateljice koji se raspravljaju da li bi trebalo da prenoći. Međutim, u pesmi muškarac potpuno ignoriše želje svoje partnerke i traži da ostane što aludira na seksualnu prinudu. Takođe, problem je i deo "Recite, šta je u ovom piću", što je prilično alarmantno s obzirom da se zna na šta se aludira. riginalna partitura čak navodi muški deo kao "vuka", a ženski deo kao "miša", čineći dinamiku predatora/plena jezivo eksplicitnim.

Majkl Buble bio je jedan od najpopularnijih kanadskih pevača.
printscreen/instagram 

Iako je bilo mnogo onih koji su pesmu branili, daleko su bili glasniji oni koji su smatrali da neke stvari makar treba preraditi, ako već ne želite da ih ne snimite.

Međutim, to je bio samo početak problema pevača. Slede problemi sa bolešću sina kog je dobio u braku sa argentinskom glumicom Luisanom Lopilato.

Borba sa rakom

Majkl i Luisana tokom 2016. godine otkrili su da njihov tada trogodišnji sin pati od raka. Zbog svega su se povukli sa scene, i posvetili svom nasledniku. Tokom najtežeg perioda u životu Majkl i Luizana su zamolili javnost da poštuju njihovu privatnost.

Majkl Buble i njegova supruga 2016. zamolili su javnost za razumevanje nakon što se saznalo da im sin boluje od raka.
printscreen/instagram 

Majklova supruga je u svojoj rodnoj Argentini dala izjavu koja nikoga nije ostavila ravnodušnim.

"Hvala Bogu mom sinu je dobro. Kada vam se ovakve stvari dese, život vam se menja iz korena. Desilo se i našoj porodici. Sada cenim život mnogo više, od sada pa za navek. Želim da se zahvalim svima na podršci, za sve molitve koje ste izgovorili za nas, za ljubav koju ste nam slali, i želim da znate da nas je sve dotaklo i da ste nam pomogli da zajedno prođemo kroz ovo. Razmišljamo o budućnosti, radujemo se, želimo da vidimo kako naša deca odrastaju i žive zdrava", rekla je glumica.

Nakon izlečenja sina i dolaska na svet još dvoje dece, činilo se da je konačno sve u redu, te da su spremni da povrate svoje karijere. Međutim, umesto toga, 2020. dočekao ih je novi skandal.

Majkl Buble otpužen je za nasilje nad suprugom.
News4HH / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Optužbe za nasilje

U lajvu na Instagramu, pevač je veoma grubo povlačio svoju suprugu, što su fanovi dočekali sa neodobravanjem. Ioako je bilo jasno da su se šalili, te da su sve vreme bili dobro raspoloženi, mnogima se nije dopao potez pevača koji je konačno "na delu" pokazao svoje tanke živce.

Čak se i njegova supruga oglasila, braneći ga, ali su nažalost optužbe bile jače, pogotovo kada su svetlost dana ugledali i drugi snimci na kojima pevač preti i "urla" supruzi da će je "ubiti" jer je kasnila i slično, a nakon svega Majkl se potpuno povukao u ilegalu.

Četvrto dete?

Nakon duže pauze, Buble je najavio svoj novi spot za pesmu "I’ll Never Not Love You", a na fotografiji se vidi veći stomak njegove supruge. Iako pevač i Luziana nisu zvanično potvrdili vesti, mnogi su ubeđeni da postoji snažna simbolika iza svega s obzirom da je u pitanju tribjut kada su se prvi put sreli na setu pesme "Haven’t Met You Yet", ujedno najvećeg Bubleovog hita.

Da li je zaista u pitanju četvrta trudnoća, ili je ovo samo bio način da se vrati na muzičku scenu nakon nekoliko godina pauze, ostaje da vidimo, iako su fanovi ubeđeni da nikada više neće moći da vrati slavu koju je uživao nekad.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!