S 15 godina prijavila se na školski izbor za Miss, a hodanje je savladala u vojsci gde je svakodnevno vežbala hod s knjigama na glavi. Tada je imala i prvi javni nastup, kada je pred celom školom zapeva pesmu "Hero".

Robin Rijana Fenti poznatija kao Rijana proslavila je 34. rođendan. Danas, trudna, nikad srećnija kraj svog partnera ASAP Rocky-ja, ali pot do uspeha ove devojke s Barbadosa ni malo nije bio lak.

Uz oca Ronalda i majku Moniku, odrasla je uz dva brata, Rorija i Rajada i dve polusestre i polubrata iz prethodnih očevih veza. Njena porodica živela je u siromaštvu, a Rijana je kao mala prodavala s ocem odeću na ulici. Odrastanje joj je obeležila očeva zavisnost o alkoholu i teškim drogama.

Rijana s ocem Ronaldom
Instagram 

Zbog svega, otac je bio nasilan, ne samo prema ženi već i prema Rijani koja je zbog brojnih modrica i udaraca završavala u bolnici. Nakon razvoda roditelja, situacija u porodičnoj kući postala je mirnija, ali škola je zato bila nemilosrdna. Vršnjaci su je svakodnevno zlostavljali i zadirkivali zbog siromaštva.

S 15 godina prijavila se na školski izbor za Miss, a hodanje je savladala u vosci gde je svakodnevno vežbala da hoda s knjigama na glavi. Tada je imala i prvi javni nastup kad aje pred đacima u školi zapeva hit Maraje Keri "Hero".

Rijana je priv nastup imala s 15 godina
Youtube 

Pevačica nije završila srednju školu, ali njen talent je prepoznao američki muzički producent Ivan Rodžers s kojim je ubrzo snimila demo verziju pesme "Pon de Replay". Snimak pesme završio je kod popularnog reper i biznismena Džeja Zija, a Rijana je nakon toga potpisala ugovor s njegovom diskografskom kućom.

Nakon što je potpisala ugovor s kućom Džeja Zija vinula se u zvezde
Shutterstock 

Do 2009. godine izdala je već četiri albuma, a brojni hitovi ređali su se jedni za drugim. S više od 200 miliona prodatih albuma širom svijeta, Riri je u kratkom roku postala jedna od najbogatijih pevačica svih vremena.

Uz to, stvorila je i marku veša "Savage X Fenty" s veličinama za sve žene i time pokorila tržište koje je do sada bilo usmereno gotovo isključivo mršavicama. Pored toga stvorila je i kozetički brend "Fenty Beauty".

Rijana je jedna od najpopularnijih pevačica
Shutterstock 

Moćna žena

Popularna pevačica  nedavno je proglašena nacionalnom junakinjom republike Barbados, a na Forbes listi najmoćnijih žena zauzela je 68. mesto na listi.

Forbes je otkrio da je pevačica, najpoznatija po numeri "Diamonds" milijarderka, zahvaljujući uspehu njene kozmetičke linije "Fenti Beauty". U suvlasništvu francuskog luksuznog trgovca "LVMH", brend lepote je zaradio preko 550 miliona dolara prihoda u 2020.

Ljubavni život

Ni njen ljubavni život nije bio pošteđen drama i problema. Od 2009. do 2016. bila je u turbulentnoj vezi s Drejkom, a pre njega ljubila je Krisa Brauna.

Njihov odnos više je izgledao kao horor priča, a ne ljubavna. Sve je počelo 2008. godine kada se pevačica u repera zaljubila na prvi pogled. Rijana i Kris u februaru 2009 godine su se posvađali te se i fizički obračunali. Pevač je dobio zabranu prilaska i pet godina uslovne kazne.

Riri je bila neko vreme u vezi s Drejkom
Youtube 

Sreću je pronašla u zagrljaju dečka A$AP-a Rockyja (33) s kojim čeka dete. Trudnički stomak više ne krije, ponosno pozira na društvenim mrežama, a kako je izgleda njena transformacija tokom svih ovih godina pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

B4859 / Avalon / Profimedia, pritnscreen/instagram Popularna pevačica proslavila je 34. rođendan

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!