Za Enju (60), neponovljivu keltsku popularnu muzičku zvezdu s kraja 80-ih i početka 90-ih, kažu da je najbogatija žena u istoriji Irske i Velike Britanije.

To je možda preterivanje, ali neosporno je da je ta žena apsolutno najuspešnija autorka s tih prostora, nakon prodatih 75 miliona primeraka albuma i zarađenih 117 milona evra. A svakako je i jedna od najmisterioznijih i najčudnijih pojava na svetskoj javnoj sceni.

Enja od 1997. živi u viktorijanskom dvorcu Manderlej u okolini Dablina koji je kupila čak i relativno jeftino, za nekih 3 miliona evra. Prvi komšija joj je Bono Voks, ali se u poslednjih 10 godina u javnosti pojavila samo tri puta.

Enja je najbogatija žena u istoriji Irske i Velike Britanije.
Shutterstock 

Enja se u javnosti poslednji put pojavila krajem februara 2020. godine na dodeli BAFTA nagrada. Navodno živi okružena mačkama, kojih je, koliko je potvrđeno, u jednom trenutku imala desetak.

U poslednjih desetak godina izdala je dva albuma, i to je praktično sve za šta ona živi. Jedina pomoć u snimanju joj je anonimni stariji bračni par. Enja je, kažu, sposobna da mesece potroši na jedan jedini detalj jedne jedine pesme, pa nije neobično da njeni masteri na kraju imaju i po 500 presnimavanja samo jedne muzičke deonice u pesmi.

Enja danas živi u drvorcu sa 10 mačaka
Shutterstock 

Njen ujak Noel Dugan izjavio je za "Sunday Times" da Enja živi kao kraljica ili kao pustinjak, dotle da je ni njena porodica ne viđa nešto previše.

Prijatelji kažu da "baš urnebesno zabavna", a ona je sama u retkim trenucima kada je davala izjave, znala da govori da je nakon snimanja, a njima se bavi svaki dan, tako mračno raspoložena da ne može da zamisli kakav bi to stalniji životni partner mogao da bude u stanju da je podnosi takvu. Zato nastavlja da živi sama.

Zanimljivo, kad je tek počinjala samostalnu karijeru 1986. u dobi od 25 godina, niko joj nije predviđao neki poseban uspeh, a u nastavku pogledajte kako Enja danas izgleda:

Enja ovako danas izgleda
Paul Fryer / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!