Nova Netflix serije "Inventing Anna" čije je emitovanje startovala pre nedelju dana donosi uzbudljivu priču o Ani Sorokini, odnosno Ani Delvi, kako se predstavljala.

Istina o ovoj dami izašla je na videlo kada je "New York Magazine" 2018. objavio neverovatnu priču o lažnoj nemačkoj naslednici koja je optužena da je ukrala stotine hiljade dolara od banaka, finansijskih insititucija i svojih prijatelja u periodu između 2013. i 2017. godine, a sve na ime umetničkog kluba koji je želela da otvori i koji je nazivala "Ana Delvi Fondacije".

Ana je odrasla u Nemačkoj, ali je zapravo rođena Ruskinja, a njen otac nije bio bogati diplomata kako je svima pričala, već bivši kamiondžija. Ona je komplikovanom mrežom laži i obmana uspela je da prevari bogate i moćne Njujorčane da joj poklone više od 275 hiljada dolara, a uz pomoć najrazličitijih malverzacija uspevalo joj je da živi u luksuznim hotelima u Njujorku, ruča u najboljim restoranima, vozi se privatnim avionima i uživa u skupim putovanjima.

Ana je prevarila mnoge moćne i ugledne ljude
Steven Hirsch/Pool/NYP/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Ana je bila rado viđen gost na žurkama i revijama, glamurozna dama sa Menhetna koju su svi voleli i u čiju su poslovnu viziju verovali.

"Drugi su me predstavljali kao manipulativnu osobu, a mislim da ja to nisam. Nisam nikad bila jako ljubazna osoba, nisam pokušavala nekoga da nagovorim na netšo. Samo sam rekla ljudima šta želim i oni su mi to dali, a ako nisu, išla sam dalje", ispričala je Ana nakon što su njene prevare otkrivene.

Kada je priča o njoj obišla svet, pretvorila je ovu "lažnu nemačku naslednicu" u kraljicu prevara iz Sohoa koju je internet ili prezirao ili obožavao. Za one koji smatraju da su bogati iznad običnih ljudi bila je narodni heroj, dok su drugi verovali da je klasičan primer ljudske slabosti.

Ana je 2019. osuđena na 4 do 12 godina zatvora po osam tačaka optužnice, ali i dan danas tvrdi da su njeni planovi za Ana Delvi fondaciju bili potpuni legitimni.

Ana je bila rado viđen gost na žurkama i revijama
Youtube 

"Lagala bih i sebe i sve ostale ako bih rekla da mi je žao zbog bilo čega. Kajem se samo zbog načina na koji sam postupila oko određenih stvari", rekla je iste godine kad je osuđena za "New York Times".

Ona je u februaru 2021. puštena na uslovnu slobodu, a vratila je sve dugove zahvaljujući činjenici da je od Netflixa 320 hiljada dolara za prava da ova produkcijska kuća snimi seriju o njenom životu. Nakon što je izmirila dugove nastavila je da objavljuje glamurozne fotografije, te da daje intervjue u kojima je akcentovala da je vreme provedeno u zatvoru za nju bilo "terapeutsko".

U seriji njen lik tumači glumica Džulija Garner
Youtube 

Ali, već u martu ponovo je uhapšena. Ovaj put završila je u imigracionom pritvoru jer je prekoračila vizu. Sorokina je dobila presudu o deportaciji u Nemačkoj, ali kako je zatražila politički azil i uložila žalbu u pomenutu odluku njen status je i dalje na čekanju, a ona iza rešetaka.

Anin lik u seriji tumači glumica Džulija Garner, a prikazana je kao harizmatična žena koja je u stanju da očara svakog koga upozna i kao vizionarski genije sa sjajnim njuhom za posao. Ipak, ne poriče da je bila lažov, manipulator i prevarant. Ovaj kontrast je ono što zbunjuje gledaoce, kao i one koji su zaista ikada sreli Anu u stvarnom životu. Ono u čemu su svi saglasni jeste da što više znati o Ani Delvi, to ćete je manje razumeti.

Džulija koja tumači lik Ane upoznala je Ruskinju u zatvoru
Youtube 

Inače, Džulija koja tumači lik Ane, istakla je da je upoznala Ruskinju u zatvoru i da je Sorokina "bila veoma nežna i šarmantna, ali da se njen glas promenio u trenutku kada je poželela da nešto dobije".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!