Britanski mediji prenose vest da je strah javnosti za zdravlje kraljice Elizabete sve veći i to nakon što je otkriveno da se srela s princem Čarlsom samo dva dana pre nego je on bio pozitivan na koronu, a Bakingemska palata za sada se tim povodom nije oglašavala.

95-godišnja kraljica ne pokazuje nikakve simptome, a njoj bliski izvori iz palate kažu da će lekari nadzirati njeno stanje, prenosi Daily Mail. Smatra se da je Elizabeta tri puta vakcinisana pa neće morati u samoizolaciju, osim ako je pozitivna. Međutim, savetovatće joj se da uradi brze testove i to jednom dnevno tokom sledećih sedam dana.

Palata se nije oglašavala povodom stanja kraljice Elizabete II
Ben Stanstall-AFP/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Kraljica je prvu dozu vakcine primila u januaru prošle godine, drugu u martu, a izvori kažu da je treću dozu dobila u oktobru.

73-godišnji princ Čarls po drugi put je pozitivan na koronavirus i trenutno se nalazi u samoizolaciji, a prvi put ga je preležao virus u martu 2020. godine.

Vest je potvrđena i putem njegova službenog profila na Tvteru. Samo dan pre Čarls i Kamila družili su se s britanskom ministrkom unutrašnjih poslova Priti Patel na gala večeri British Asian Trusta u Britanskom muzeju.

Princ Čarls po drugi put ima korona virus
Raymond Tang / Alamy / Alamy / Profimedia 

Naslednik britanske krune na tom je događaju pred oko 350 gostiju pričao o uticaju pandemije koronavirusa na čitav svet.

Čarls je pre dve godine nakon što je preležao virus izjavio kako je sve prošlo dobro i da je imao samo blage simptome. Za sada još nije poznato kakve simptome ima ovoga puta.

Čarls je pre dve godine nakon što je preležao virus
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!