Pevačica Ejmi Dafi izgradila je neveroatnu muzičku karijeru. 2008. je godine njen album bio najprodavaniji u Ujedinjenom Kraljevstvu, osvojila je tri nagrade 'Brit Awards', a potom i Gremija. Ali, onda je samo nestala nakon što je izdala svoj drugi album 2010. godine.

I dok su se svi pitali šta se dogodilo s njenim životom i s karijerom, ona je patila zbog stravičnih događaja koji su je obeležili zauvek. Danas 37-godišnja pevačica, deset godina je ćutala o svim grozotama kroz koje je prolazila, a onda je 2020. godine napokon odlučila da istinu podijeli sa svetom i jednim saopštenjem apsolutno je šokirala svet.

"Možete samo zamisliti koliko puta sam pomišljala ovo da napišem. O načinu na koji bih to napisala, kako bih se osećala nakon toga. Nisam potpuno sigurna zašto je sada pravo vreme i zašto se osećam oslobođeno i uzbuđeno jer progovaram. Ne mogu objasniti. Mnogi od vas su se pitali šta mi se dogodilo, zašto sam nestala i gde", izjavila je tada pevačica, a potom opisala tragediju koja je ljude ostavila bez teksta.

Dafi je 200/8 bile veoma popularna
Shutterstock 

"Bio je moj rođendan. Drogirali su me u restoranu, što je potom trajalo još četiri nedelje kada su me oteli i odveli u stranu državu. Ne sećam se odlaska na avion ili putovanja u vozilu. Odveli su me u hotelsku sobu, a počinitelj se vratio i silovao me. Sećam se bola i pokušaja da ostanem svesna u sobi nakon što se sve to dogodilo. Ostala sam zarobljena s njim sledeći dan, nije me ni pogledao, morala sam da idem iza njega. Bila sam nekako svesna i povučena.

Razmišljala sam o begu u susedni grad ili mesto dok je spavao, ali nisam imala novac i bojala sam se da će pozvati policiju zbog bega. Ne znam odakle sam imala snage da izdržim sve te dane. Osećala sam prisutnost nečega što mi je pomoglo da ostanem živa. Vratila sam se s njime nazad, bila sam smirena i normalna, koliko je to moguće biti u takvoj situaciji, a kada sam došla kući, sela sam, ošamućena, kao zombi. Znala sam da mi je život u opasnosti, priznao je da želi da me ubije. S ono malo snage što mi je ostalo, instinktivno sam želela da pobegnem i pronađem za život gde me on neće pronaći", napisala je Dafi i opisala kako su je drogirali.

Dafi snimljena 2020 u restoranu u Londonu
PECK / DCM / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

"Počinitelj me drogirao u svom domu u te četiri nedelje, ne znam je li me silovao za to vreme, sećam se samo dolaska automobilom u stranu državu. Ne znam zašto nisam bila drogirana u inostranstvu, pomišljam da je razlog prvoklasna droga koju mi je davao i s kojom nije smeo da putuje.

Nakon što se to sve dogodilo, neko koga poznajem došao je do moje kuće i vidieo me na balkonu kako gledam u prazno, ogrnuta ćebetom. Uopšte se ne sećam dolaska kući. Ta osoba mi je rekla da mi je koža bila žute boje i da sam izgledala kao mrtvac. Očito je osoba bila uplašena, ali nije se htela mešati. Nikada nije viela tako nešto.

Nakon toga, nisam se osećala sigurno otići policiji. Osećala sam da ću, ako nešto krene po zlu, biti mrtva, a on bi me ubio. Nisam mogla rizikovati da me pogrešno usmere ili da završim u svim vestima. Zaista sam morala slediti instinkt koji sam imala", navela je slavna pevačica i dodala:

Bolno pismo pevačice Dafi šokiralo je medije
g28 / Zuma Press / Profimedia 

"Prva osoba kojoj sam rekla bio je psiholog, mesecima nakon, vodeći stručnjak u Ujedinjenom Kraljevstvu kada su složene traume i seksualno nasilje u pitanju. Ne znam kako sam imala toliko sreće da je pronađem. Bez nje, možda ne bih uspela. Imala sam misli o samoubistvu.

Delim ovo jer živimo u strašnom svetu i nisam više postiđena što me nešto duboko povredilo, više... Verujem da ako govoriš iz srca, srca drugih će odgovoriti. Koliko god da je moja priča mračna, govorim iz srca, za moj život, i život onih koji su pretrpeli isto", objasnila je Dafi. Kako je napisala 10 godine je bila sama nakon nemilog događaja.

"Ne stidim se da kažem da sam gotovo deset godina provela u potpunosti sama. I dalje me peče srce kada to napišem. Ali dugujem sebi to da kaže.. Osećam se dužnom da objasnim koliko je oporavak bio izazovan. Nadam se da vas ovo teši i da ste manje postiđeni, ako se osećate samima...", glasi deo pisma koje je pevačica 2020. godine podelila s javnošću.

Dafi danas nije aktivna kada je reč o muzici
Print Screen/Youtube 

Dafi danas nije aktivna kao nekad akada je reč o muzici. U javnosti je poslednji put viđena u u februaru 2020. godine kada su je paparaci snimili u jednom londonskom restoranu. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!