Kim Kardašijan je na svom Instagram profilu podelila razgovor sa svojim lekarom, a tema su bili kožni poremećaji zvani diskromija. Rijaliti zvezda s ovim problemom se suočila nakon duge borbe sa psorijazom.

Kim Kardašijan se godinama bori s kožnom bolešću

Tokom godina, Kim je bila vrlo otvorena po pitanju svojih problema s kožom. Influenserka je u četvrtak podelila poduži video na Instagram story-ju koji je snimila s lekarom. U videu su govorili šta je dovelo do promene boje kože kod Kim, kao i koji je njen dalji plan lečenja.

Kim Kardašijan u poseti doktoru zbog svoje kožne bolesti - psorijaze.
Instagram 

"Razgovaraćemo o pojmu koji zvuči otmeno, ali nije, to se zove dishromija. Kada se neko dostaprofesionalno šminka i izlaže suncu i putuje, kao i vi, to sunce i upalne komponente šminke, kao i pokrivanje pora, mogu uzrokovati oštećenja kože - tako se može dobiti dishromija. Zbog dishromije dolazi do promene boje kože što uzrokuju različiti pigmenti. Imaćemo spreman plan lečenja za Kim, kako bismo ujednačili njen ten", ispričao je doktor u videu.

Kim Kardašijan već godinama iskreno govori o svojim problemima s kožom, u jednoj epizodi "Kardashiana" otkrila je da joj je dijagnostikovana psorijaza. U jednom blog postu Kim je otkrila da se bori i sa psorijazom i sa psorijatičnim artritisom, a osvrnula se i na neke od tretmana koji su joj pomogli u borbi s kožnim problemima.

Kim Kardašijan pokazala psorijazu po svojim nogama.
Instagram 

"Iako sam oduvek odrastala s mamom koja je bolovala od psorijaze i slušala je kako priča o svojoj borbi, nisam imala pojma kako bi moj život izgledao kad bih se i sama suočila s autoimunom bolešću. Prošlo je 13 godina otkako sam doživela svoju prvu buktinju psorijaze. Moje putovanje se jako razlikovalo od maminog, ali vidim i toliko sličnosti. Imala ga je u temenu i po celom telu. Mama je to rešavala solarijumom, ali ne i ja. Meni bi solarijum samo spalio ta područja što bi izazvalo svrab, tako da sam se uvek osećala bespomoćno", priznala je Kim u jednom blog postu, prenosi The Sun.

Kim Kardašijan već godinama boluje od kožne bolesti, psorijaze.
Instagram 

Rijaliti zvezda podelila je s javnošću da je ona jedino dete na koje je njena majka prenela svoju autoimunu bolest. Takođe je otkrila da je imala "prvi napad psorijaze" s 25 godina, napominjući da je lečena "injekcijom kortizona" koja joj je pomagala čak pet godina. U tridesetima psorijaza joj se vratila.

Kim Kardašijan pokazala psorijazu na licu.
Instagram 

Problem se ponovo vratio

"Super sam očajna zbog svoje psorijaze, pa sam otišla kod kineskog travara. Imam svoju mešavinu, moram je piti dva puta dnevno i toliko je odvratna. Nadam se da će ovo pomoći. Videćemo za šest nedelja", priznala je Kim jednom prilikom na svom Instagramu.

Kim je takođe podelila fotografije "detoks smutija", rekavši svojim obožavateljima da "sve isprobava". Nakon smutija usledio je tretman laserom.

Podelila je fotografiju iz kabine i napisala: "Moja nova najbolja prijateljica #psorijaza." Kim je potom podelila fotografiju na kojoj je vidljiva psorijaza, uz natpis "Seksi" i to sve bez fotošopa. Podelila je i selfie sa smeđom mašću po celom licu i telu, napisavši: "Psorijaza je sr*nje!".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!