Da je živ, nekadašnji kralj popa Majkl Džekson danas bi napunio 65 godina. Nažalost, sudbina je imala drugačije planove. Slavni pevač iznenada je preminuo 2009. godine i ostavio iza sebe milione ožalošćenih fanova i troje dece - ćerku Paris i sinove Princa i Bigija.

I dok je Paris deo šoubiz sveta kao glumica i pevačica, Princ se u medijima pojavljuje tu i tamo, iako nije preterani fan kamera.

No, potpuno je drugačija situacija kada je u pitanju Bigi, odnosno Princ Džekson drugi, kog na javnim događajima nije bilo 10 godina. Poslednji put kada je dao bilo kakvu izjavu, bilo je za dokumentarac "Jacksonology: Our Story", kada je rekao da ne planira da krene očevim stopama.

- Ponekad bih išao u tatinu sobu dok se on spremao za neki nastup i gledao ga. Bio je dobar, veoma dobar plesač. Ja ne umem da igram, a ni da pevam. Nisam taj tip koji zna da peva i igra.

Princ Džekson drugi poslednji put je davao intervju o svom ocu pre deset godina u jednom dokumentarcu.
printscreen/youtube 

- Kad porastem želim da budem reditelj jer je zabavno, a i sada snimam kratke filmove kada sam kod kuće sa rođacima i prijateljima. Tata je rekao da je dobro da pratim ono što želim da radim - rekao je on svojevremeno.

Od tada su ga čak i paparaci retko uhvatili u javnosti, a poslednji put kada se negde pojavio bilo je na prošle godine na premijeri mjuzikla "MJ: The Musical" na Brodveju koji se temelji na svetskoj turneji pokojnog muzičara održanoj 1993. i 1994. godine, a uloga je pripala talanetovanom glumcu Majlsu Frostu.

novi mjuzikl na Brodveju inspirisan je turnejom Majkla Džeksona tokom 1993 i 1994. godine.
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Paris je pri dolasku čvrsto držala za ruku Bigija, a mnogi su komentarisali da što je stariji sve više liči na pokojnog oca. Nakon premijere, pred okupljenim fotografima pozirali su samo Princ i Paris, dok se Bigi ipak slonio od medijske pažnje.

Paris i Bigi Džekson pojavili su se na prmeijeri mjuzikla držeći se za ruke.
T.JACKSON / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Podsetimo, Majkl je Princa i ćerku Paris dobio sa svojoj drugom suprugom, medicinskom sestrom Debi Rouve, dok je najmlađeg rodila surogat majka.

Svo troje dece pevač je odgajio sam uz pomoć osoblja na imanju Neverland, a pobrinuo se i da budu dobro nakon njegove smrti.

Svakom detetu je ostavio trećinu svog bogatstva koje je podelio na delove, a poslednji će dobiti kada napune 40 godina.

Iako su se Princ i Paris Džekson slikali, najmlađi Majklov sin Blanket bežao je od pažnje paparaca.
T.JACKSON / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia New York City, NY - Paris Jackson and her brothers Prince Michael Jackson II and Prince Jackson leave 'MJ' The Michael Jackson musical opening night at Neil Simon Theatre in New York City. BACKGRID USA 1 FEBRUARY 2022,Image: 658338268, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Pictured: Paris Jackson, Blanket Jackson, Prince Michael Jackson II, Prince Jackson, Credit line: T.JACKSON / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Princ Džekson drugi imao je samo 12 godina kada je ostao bez oca, a zbog nadimka "Blanket" ("Ćebence") kako ga je otac zvao često je bio meta ismevanja i brutalnog maltretiranja u školi.

Blanket Džekson imao je samo 12 godina kada je ostao bez oca.
GABRIEL BOUYS / AFP / Profimedia 

Inače, javnost je Bigija upoznala tek sa 9 meseci, kada ga je otac pokazao sa terase hotela u Berlinu u kom je boravio.

Postupak su ljudi žestoko osudili jer se činilo kao da bebu ne drži kako treba, te se činilo da će mu svakog trenutka skliznuti iz ruku.

Majkl je nespretno držao dete, i u jednom momentu ga čak prebacio preko ograde balkona, da su se mnogi uplašili kao će mu beba ispasti iz ruku.
Youtube Majkl je nespretno držao dete, i u jednom momentu ga čak prebacio preko ograde balkona, da su se mnogi uplašili kao će mu beba ispasti iz ruku.

Godinama niko nije znao kako Blanket izgleda dok ga paparaci slučajno nisu uhvatili u Kalabasu u Kaliforniji, a saznalo se da je tamo 2021. godine, nakon što je postao punoletan, kupio vilu vrednu 2,6 miliona dolara.

Sin Majkla Džeksona pre nekoliko meseci pričao je o svom humanitarnom radu.
GMB / Ferrari / Profimedia 

Bigi nema društvene mreže, trenira boričačke veštine, trenutno je na koledžu "Buckley School", a tokom pandemije osnovao je udruženje "Heal Los Angeles" koje obezbeđuje hranu za sve one u gradu kojima je to potrebno.

Sin Majkla Džeksona Bigi nema društvene mreže i tek tu i tamo može se videti na fotografijama brata ili sestre.
pritnscreen/instagram 

U jednom od retkih intervjua krajem 2021. otkrio je da od početka pandemije podeljeno više od 20.000 obroka.

Bonus video:

ŠTA IMA? Ovo je jedini Vojažev porok MONDO/Anđela Pešić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!