Bred Pit često jedan je od omiljenih glumaca a do sada je imao priliku da se ostvari kroz čak 81 ulogu. On je jedan od najpoznatijih muškaraca na planeti, mediji ga prate u stopu i a njegov privati život mnogima je i te kako zanimljiv.

Ipak, postoje neke činjenice o njegovom životu za koje do sada niste čuli. Pogledajte u nastavku 10 zanimljivih stvari o ovom popularnom umetniku...

1. Ne zove se Bred

Slavni glumac rođen je 18. decembra 1963. godine kao Vilijam Bredli Pit, sin školske savetnice Džejn Ete i menadžera kompanije koja se bavi prevozom kamionima Vilijama Alvina Pita. Kako bi se lakše pamtilo njegovo ime, glumac je iskoristio svoje srednje ime.

 2. Radio kao vozač i fizikalac

Pre nego što je započeo filmsku karijeru, Bred Pit je radio kao vozač limuzine za striptizete, dostavljao je frižidere i bio je maskota restorana El poko loko, koji je promovisao maskiran u kokošku.

Bred Pit je pre filmske karijere radio kao vozač i fizikalac
Shutterstock 

3. Proslavila ga uloga koju je preoteo Kluniju

Džordž Kluni prošao je nekoliko krugova audicija za ulogu Džej Dija u čuvenom ostvarenju "Telma i Luiz", ali ova rola otišla je tada nepoznatom glumcu Bredu Pitu. Kluni godinama uopšte nije mogao da se natera da odgleda ovaj film, a 2011. godine se našalio da mu je i dalje teško kad pomisli na to.

4. Radio s Milenom Dravić i Goricom Popović

Njegov prvi film zvao se "Mračna strana meseca" i bio je jugoslovensko-američka produkcija u kojoj su glumili i Gorica Popović i Milena Dravić, a film je sniman na jugoslovenskom primorju.

Na samom početku karijere Pit je radio sa srpskim glumicama Milenom Dravić i Goricom Popović
Youtube 

5. Prihvatio ulogu samo zbog Anđeline Džoli

Malo je poznato da je u špijunskom hit filmu iz 2005. godine pored Breda trebalo da se pojavi Nikol Kidman. Glumac se čak povukao iz ovog projekta jer je hemija iz među njima bila tako slaba. Međutim, kada je saznao da će glavna ženska uloga ipak pripasti Anđelini Džoli, odmah se pridružio filmskoj ekipi.

6. Drži do svojih principa

Bred Pit je 2001. godine tužio kompaniju Damiani International, koja je izradila verenički prsten za njegovu tadašnju suprugu Dženifer Aniston. Kako je glumac objasnio, on je sam dizajnirao ovaj prsten i trebalo je da ostane unikat, ali je kompanija nastavila da ga pravi i čak ga reklamirala koristeći imena slavnog para.

2001. tužio je kompaniju koja je nastavila da proizovdi prsten koji je glumac u saradnji s njima sam dizajnirao
Shuterstock 

7. Molio Gaja Ričija da ga angažuje

Nakon što je odgledao film Dve čađave dvocevke, Bred je bio toliko oduševljen režijom slavnog Britanca da ga je zamolio da mu da neku ulogu u svom sledećem filmu. Ipak, nikako mu nije polazilo za rukom da savlada engleski akcenat, pa mu je Gaj Riči dao ulogu Mikija, irskog boksera, u filmu Sneč.

8. Rođen za ulogu Ahila

Kada je glumio Ahila, na snimanju je povredio ahilovu tetivu, pa su mnogi pomislili da je to znak od samog Ahila.

9. Nesuđeni novinar

Bred Pit je studirao novinarstvo, međutim nikada se nije bavio ovim poslom.

10. Posvećen svojim ulogama

Za potrebe snimanja filma Borilački klub, Bred je otišao zubaru da mu stvarno okrnji jedan od prednjih zuba iako to nije morao da uradi! Nakon što je okonačno snimanje, uspeo je da nadogradi deo koji je nedostajao.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!