Nakon drame Novaka Đokovića u Australiji, koja je danima trajala, prvi reket sveta deportovan je u Srbiju, a brojne javne ličnosti, kao i članovi porodice javno su mu pružili podršku.

Njegova supruga Jelena Đoković za sada se nije oglašavala ovim povodom, osim na Božić kada je svima vernicima čestitala praznik i narodu širom sveta uputila zahvalnicu za podršku njenog supruga.

Jelena Đoković tokom svih godina velika je podrška Novaku, a ono što mnogi ne znaju jeste to čime se ona danas bavi, odnosno koje je njeno zanimanje.

Naime, Jelena je globalna direktorka i suosnivačica fondacije "Novak Đoković" koja se bavi ranim razvojem dece i predškolskim obrazovanjem u Srbiji.

Ona i Novak svaže za skladan par, ali neki detalji njihovog odnosa često intrigiraju javnost. Pogotovo kad je reč o međuodnosu uspeha i odanog roditeljstva, ali i partnerstva.

- Kada sam dobila decu poželela sam da im budem najbolji učitelj pa sam sebe dovela do toga da učim kao luda na temu roditeljstva i psihologije odrastanja, razvoja mozga, razvoja emocija. Između ostalog kroz tu moju strast sam s našim timom u Novak Đoković Fondaciji razvila programe baš za roditelje poput mene koji žele naučiti više, koji žele naučiti od nekog ko ima više iskustva, ali da ne budu savršeni, rekla je Jelena nedavno u programu K1 televizije, a zatim je opisala kako je Novak odgajan.

Jelena je oduvek želela da bude uspešna žena iz senke
Javier Rojas / Zuma Press / Profimedia 

- On je odrastao u uslovima gde je sanjao da bude voljen, viđen, da stoji na vrhu sveta, da svi znaju za njega, dok sam ja sanjala potpuno drugačiji san. Ja sam želela da budem uspešna žena iz senke, ali nisam u senci baš u potpunosti, rekla je Jelena kroz smeh i opisala kakav je svetski teniser kao roditelj.

- Novak je stvarno divan otac i jako to dobro radi, ali njegov kapacitet za tu vrstu koncentracije koju deca zahtevaju je limitiran jer on ima previše obaveza. U tom kontekstu mislim da smo jako dobar tim zato što je meni veliko zadovoljstvo biti.

Mi vrlo dobro znamo šta su Novakove potrebe i svi se mi uklapamo u te potrebe. To je manje glamurozno reći, ali je istina i Novak je toga svestan. I njegovi roditelji i njegova braća, mi smo svi podređeni tom velikom uspehu, svetskom uspehu, ispričala je Jelena koja s Novakom ima sina Stefana i ćerku Taru.

Novak i Jelena su u braku dobili sina Stefana i ćerku Taru
Instagram 

Zbog njih su odlučili da ona i deca više ne putuju s Novakom. Deca su odrasla, žele da imaju prijatelje, žele ići u svoj vrtić, imati svoje rutine, svoj parkić, poznate lokacije i da znaju gde su.

- Njima je zanimljivo otići na nedelju ili dve negde, međutim dinamika našeg putovanja je uglavnom takva da mi poznajemo hotelske sobe, poznajemo put do teniskih terena i poznajemo lokalne parkiće mesta u kojim smo - ispričala je Jelena koja je sa suprugom već 15 godina i njegov najveći oslonac, a sebe doživljava kao - aerodrom.

Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia, Shutterstock Đokovići važe za jedan od najskladnijih parova u javnosti

- Ja doživljavam da sam jedna vrsta aerodroma koji prima letove, prima informacije, daje direkcije isključivo vođena onim što Novak želi i onim što ide u njegovu korist. Tako da vodim njegove timove, u smislu komunikacije, njegovog nacionalnog i globalnog PR-a i njegovih marketinških aktivnosti.

Ja sam to studirala i radila sam s ljudima koji su mnogo iskusniji od mene i od kojih sam puno učila. Moja prednost je bila što sam jako dobro poznavala Novaka, pa sam mogla doslovno preneti njegovu reč, a da se on ne mora time baviti, i da budem ta koja nadgleda da se sve sprovede do kraja kako je on zamislio, kazala je Jelena.

Jelena je 15 godina podrška Novaku.
Shutterstock 

Svet poznatih na dohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!