Princ Albert II je nalazi se na čelu dinastije Grimaldi koja je poznata kao plemićka porodica poreklom iz Italije. Nakon što je njegov otac umro 2005. godin princ Albert je nasledio prestol i titulu.

U jednom trenutku Albert je bio najpoželjniji neženja na svetu, a povezivali su ga s prilično poznatim imenima. Uprkos povećem stomaku, nedostatku kose i naočarama koje nisu nikada bili znak velikih ženskaroša, izgleda kako je 63-godišnji princ ipak izuzetak koji ne potvrđuje pravilo, a ovo su neke od dama koje to potvrđuju, piše RTL.

1. Telma Ortic Rokasolano

U oktobru 2005. godine je nemački časopis Bunte pisao je kako je princ Albert II. izlazio s Telmom Ortic Rokasolano, snajom kralja Španije. Ipak, te glasine nisu dobro pale princu Albertu II pa je samo mesec dana nakon objave te vesti i u Francuskoj rekao svom advokatu da pokrene sudski postupak protiv lista France Dimanche zbog kršenja privatnosti i lažnih informacija u vezi s pričom.

2. Tamara Rotolo

Romantična veza princa Alberta II s američkom konobaricom Tamarom Rotolo došla je do javnosti nakon što je ona podnela tužbu za utvrđivanje očinstva protiv princa za ćerku Jazmin Grejs Grimaldi. U to vreme slučaj je bio odbačen na sudu, a DNK test napravljen u maju 2006. godine potvrdio je da je princ zapravo Jazminin otac.

3. Džin Simons

Princa Alberta II povezivali su i s američkom manekenkom i glumicom Džin Simons, koja je bila u vezi i sa svojim kolegama Nikom Nolteom i Lorencom Lemasom.

4. Nikol Kost

Nedeljama pre krunisanja princa Alberta II bivša stjuardesa Nikol punila je naslovnice nakon što je objavila da ima 21-mesečnog sina po imenu Aleksandar Kost kom je otac bio kraljevskog porekla. Sam princ je kasnije potvrdio da je Aleksandar zaista njegov biološki sin.

Nikol je s Albertom dobila sina
TRB / Backgrid USA / Profimedia 

5. Bi Fidler

Nemačka manekenka Bi Fidler bila je poznata po toples izdanjima i tvrdnjama kako je njen Daniel ujedno i sin princa Alberta II. Sudija je navodno odbacio tužbu, uprkos činjenici da je princ Albert predao svoj uzorak DNK na testiranje. Manekenka je sumnjala je verodostojnost baš tog genetskog uzorka jer nije bio predat pred svedokom. Smatrala je kako taj uzorak DNK i krvi nije uopšte bio prinčev.

6. Endži Eeverhart

Glumica Endži Eeverhart bila je u kratkotrajnoj vezi s princom Albertom II 1998. godine. Pre njega ljubila je filmske glumce i još jednog princa, sin kraljice Elizabete II. - princa Endru koji je optužen za pedofiliju.

7. Sesilija Pek

Početkom 80-ih godina princ Albert bio je u vezi s američkom filmskom producentkinjom, redateljkom i glumicom Sesilijom Pek.

Sesilija i Albert imali su romansu počekom 80-ih godina
Instagram 

8. Dženis Dikinson

U jednom trenutku svog burnog ljubavnog života, princ od Monaka je ljubio i samoproglašenog "prvog supermodela" Dženis Dikinson. Nakon modelinga 1970-ih i 1980-ih, Dženis Dikinson je glumila i u rijaliti programima 'America's Next Top Model' i 'The Janice Dickinson Modeling Agency'.

Dženis Dikinson bila je kratko u vezi s Albertom
Shutterstock 

9. Katarina Oksenberg

Princ Albert zabavljao se i s američkom glumicom Katarinom Oksenberg koja se proslavila 80-ih godina u seriji 'Dinastija'. Ipak, i ona je imala kraljevske krvi jer je ćerka princeze Jelisavete Karađorđević.

10. Ketrin Alrik

Prinčeva veza s francuskom glumicom Ketrin Alrik prekinuta jer se umorila od njegovog stalnog pogleda koji je pratio druge žene, čak i kada je provodio vreme s njom. Prema knjizi 'Grace of Monaco: The True Story', Ketrin Alrik je navodno vratila njegovo cveće izvinjenja uz poruku: "Ljubav bez vernosti je kao cvet bez sunca" i zauvek ostavila princa.

11. Naomi Kembel

Svetski supermodel Naomi nekada davno bila je povezana s princom Albertom II. Postoje fotografije na kojima se vide njih dvoje kako partijaju u više gradova, na nekima se grle i drže za ruke, pa čak postoje i one gde ona hrani princa.

Naomi je imala avanturu s princom Albertom
Shutterstock 

12. Marina Enisina

Sredinom 2000-ih nemački tabloid Das Neue Blatt objavio je da je princ Albert imao aferu s francusko-ruskom klizačicom Marina Enisina, ali ne zna se tačno kada već se nagađa da je do toga došlo između 2002. i 2005. godine.

13. Sonja Morgan

Mnogo pre nego što se glumica Sonja Morgan udala za Džona Adamsa Morgana i pojavila se u 'The Real Housewives of New York City', imala je ljubavne izlete s princom Albertom. U jednoj epizodi rijaliti programa prisetila se:

"Nekad sam ovo nosila kada sam izlazila s princom Albertom u Monaku. Možete li verovati u ovo? Mora da sam suknju ostavila kod Alberta".

14. Klaudija Šifer

Albert je prvi put upoznao supermodela Klaudiju Šifer na dodeli World Music Awards. Glasine o vezi je potvrdio 1997. godine rečima: "Izveo sam je na nekoliko sastanaka, ali to je bilo to".

Klaudija i princ Albert su izašli svega nekoliko puta.
Album / Album / Profimedia 

15. Kajli Minog

Prinčeva veza s australijskom pevačicom Kajli Minog započela je 1993. kada su otišli na ručak u hotel Beach Plaza. Godine 2002. pevačica i princ imali su još jedan susret na dodeli World Music Awards, a tom prilikom je rekla:

"Princ me srušio na tlo. Bila sam pomalo iznenađena kada sam osetila kako me njegova ruka miluje po zadnjici kad me spustio. Bilo je pomalo neprijatno".

Kajli je s princom bila u vezi 1993. godine
Shutterstock 

16. Patricija Pelegrino

Prema časopisu People, Patricija Pelegrino je upoznala princa 1983. godine i imala aferu s njim.

"Albert je najdivniji ljubavnik", izjavila je italijanska glumica.

17. Bruk Šilds

Glumica Bruk i princ Albert pokrenuli su glasine o vezi nakon što su zajedno viđeni na tribinama za vreme teniskog turnira.

Nakon što su viđeni na teniskom meču, pojavile su se glasine da su Bruk i Albert u vezi
Shutterstock 

Keti Li Krozbi, Mišel Friman, Dona Rajs, Morgan Feirčajl, Debora Mur, Fiona Fulerton, Teri Vigl, Nansi Staford, Lisa Mari Prisli, Gabriela Sabatini, Kristin Haje, Kim Alexis, Tatum O’Nil, Amber Norman, Simona Tagli, Džuli Hajk, Tasša de Vaskonkelos, Seli Tousaint, Bo Derek, Ališa Werlik, Aleksandra Kemp i Šermejn Šarivar - i ove žene su imali kratke afere s princom Albertom, a jedno je sigurno, pravu cifru svih njegovih žena nikada nećemo saznati.

Možda i bolje jer već je ova brojka davno prešla granice, ali ne i za "najtužniju princezu na svetu" princezu Šarlin.

princ je danas u braku s Šarlin od Monaka
KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Princ je upoznao južnoafričku plivačicu Šarlin2000. godine, a prvi put su se u javnosti pojavili kao par na ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara 2006. godine. Kada je prošlo 10 godina od njihovog upoznavanja, palata je objavila njihovu veridbu do kojih je došlo 10. juna 2010. godine. Pred oltarom DA  2. jula 2011. Svoj medeni mjesec su proveli u Mozambiku.

Tri godine kasnije, svoj bračni život ulepšali su blizancima, princezom 10. decembra 2014. godine.

Poslednjih meseci strani mediji pišu o bračnoj krizi ovog para. Princeza Šarlin nedavno je napustila psihijatrijsku kliniku, a javnost je uverena kako je princeza stigla u kneževinu da se razvede se od supruga serijskog preljubnika. Kap koja je prelila čašu bila je njegova nova afera, ali i intervju njegove bivše ljubavnice koja ju je u njemu javno blatila.

Šarlin od Monaka napustila je nedavno bolnicu
VALERY HACHE / AFP / Profimedia 

Naime, Albert je navodno poslednju aferu imao dok je bio u braku, a navodnoj je i toj ljubavnici napravio dete. Ona ga je tužila, ali još uvek ne postoje čvrsti dokazi da je istina ono što tvrdi.

Javnost je nedavno prodrmao i intervju nekadašnje prinčeve ljubavnice, Nikol Koste, majke njegovog nezakonitog sina Aleksandra Koste-Grimaldija u kojem je princezu Šarlin spomenula u ne baš pohvalnom kontekstu.

Da li će najtužnija princeza i ovaj put preći preko svega?
ABACA / Abaca Press / Profimedia 

 Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!