Britanska pevačica Dua Lipa, poreklom sa Kosova i Metohije, tražila je u julu mesecu od kompanije Epl da se na mapama njihovih uređaja jasno vide granice Kosova i Palestine, da bi na kraju okačila fotografiju zastave „Velike Albanije", poznatu po neslavnom slučaju dronkada je 2014. prekinuta fudbalska utakmica na stadionu u Humskoj između Srbija i Albanije.

Pevačicin potez je tada na društvenim mrežama pokrenuo žustru raspravu, reakcije mnogih javnih ličnosti, peticije „za" i „protiv", kao i apele da se prestane sa slušanjem Lipine muzike. Granice na Balkanu uvek su bile zapaljiva tema u javnosti, a reakciju na Dua Lipinu objavu imala je i Jelena Karleuša, o čemu više možete pročitatiOVDE.

Lipa je očigledno veliki ljubitelj zastava i simbola, pa je na pevačicinom Instagramu osvanula još jedna zastava, ovoga puta Švajcarske, tačnije ćebe sa jasnim simbolom (beli krst na crvenoj podlozi).

"Život na farmi", napisala je kratko Dua Lipa pored ove objave, dok nejasno ostaje kome je poruka upućena, mada je jasno da je pevačica nešto ovime htela da poruči stavivši ćebe sa zastavom u prvi plan.