Novak Đoković ove godine provodi Božić u zatočeništvu u Australiji gde čeka konačni ishod situacije sa žalbom na odbijenu vizu za ulazak u zemlju, a za to vreme njegova porodica sa strepnjom prati šta dešavanja.

Po prvi put se oglasila i supruga Jelena, koja je u Božićnoj noći napisala emotivnu poruku.

Ona je čestitala svima Božić i napisala šta bi najviše volela u ovom trenutku.

„Srećan Božić svima koji ga danas slave! Mir Božiji! Želim da svi budu zdravi, srećni, sigurni i zajedno sa porodicama. Volela bih da je moja porodica danas na okupu, ali uteha mi je da smo barem zdravi. I mi ćemo rasti iz ovog iskustva“, napisala je ona.

Jelena Đoković zahvalila je svima na porukama podrške.

"Hvala vam dragi ljudi širom sveta što koristite svoj glas da pošaljete ljubav i podršku mom suprugu. Duboko udahnem da se smirim i nađem zahvalnost (i razumevanje) za sve što se sada dešava. Jedini zakon koji svi treba da poštujemo bez obzira gde se nalazimo je Ljubav i poštovanje drugih ljudi. Ljubav i praštanje nikada nisu greška, već moćna sila", dodala je ona.

Podsetimo, Novak se nalazi u hotelu u kojem je pritvoren sa ostalim imigrantima dok čeka odluku na svoju žalbu o deportaciji koja je doneta nakon više od sedam sati zadržavanja na aerodromu.

Jelena Đoković se obratila povodom situacije sa Novakom.
Instagram 

Novakovi papiri o medicinskom izuzeću su naknadno proglašeni nedovoljnim, a i ako je nekoliko igrača na isti način ušlo u zemlju, situacija oko Đokovića se pretvorilo u političiki spektakl.

Situaciju koja je potresla ne samo Novakove fanove, već i mnoge ljude koji ne trpe nepravdu, prokomentarisale su mnoge uticajne ličnosti. Jedna od naših glumica koja živi u Australijiprozvala je tamošnjeg premijera konkretnim pitanjima, a on je svoj odgovor na dešavanja sa Novakom prokomentarisao na svom Tviter nalogu.

Novakova situacija potresla je mnoge.
Shutterstock