Milijarder Ilon Mask (50) ponovo je u centru pažnje nakon što je proglašen osobom godine od strane američkog časopisa Time, a mnogi su nezadovoljni što je baš on odabran.

- Ilon Mask je ceo život prkosio hejterima; sada je, čini se, konačno u poziciji da ih postavi na njihovo mesto, jer 2021. je bila godina Ilona Maska. U aprilu je SpaceX dobio NASA-in ekskluzivni ugovor za postavljanje američkih astronauta na Mesec prvi put od 1972.

U maju je Mask bio domaćin "Saturday Night Live". U otkobru, rent-a-car div Hertz najavio je da planira dodati 100.000 modela Tesla u svoju flotu. Ovo je čovek koji teži da spasi našu planetu: genije, gospodar, vizionar, industrijalac, showman - napisao je Time.

Ljubavni život Ilona Maska obeležile su brojne svađe, drame i problemi.
Shutterstock 

A onda su se nizali negativni komentari.

"Čini se da Ilon Mask daje platu Time-u", "Spasi planetu? Zaista", "Ovo je definitivno napisao njegov publicist", "Nije čak ni genije. Patentira ideje svog osoblja", "Neka plati više poreza", "Ako je ovo osoba godine, teško smo podbacili kao ljudska vrsta", "Zašto?", "Kakav sramotan tekst", "Je li ovo šala?", glasili su neki od komentara.

Ilon Mask i Grejms prekinuli su vezu koja je trajala tri godine.
Shutterstock 

Na taj način je ponovo krenula priča o mračnoj strani najbogatijeg čoveka na svetu. Ilon je u septembru prekinuo trogodišnju vezu sa pevačicom Kler Elis Boučer (33) koja je poznatija kao Grajms. Ilon je rekao da su ostali u dobrim odnosima i da će zajedno brinuti o svom jednogodišnjem sinu neobičnog imena X Æ A-Xii.

Ilon Mask je zbog Talule ostavio svoju suprugu.
Shutterstock 

Pre pevačice, Ilon je bio u braku s glumicom Talulom Rajli (36) kojom se ženio čak dva puta i zbog koje je ostavio prvu suprugu, Džastin Mask (49) s kojom ima 17-godišnje blizance Grifina i Havijera, te trojke, 15-godišnjeg Damijana, Saksona i Kaija. Nekadašnji supružnici su dobili i sina Nevadu, koji je preminuo 2002. godine u desetoj nedelji života od sindroma iznenadne smrti.

- U kasno proleće 2008. godine, moj suprug Ilon Mask zatražio je razvod nakon osam godina braka i petoro dece. Šest nedelja kasnije, poslao mi je poruku da je verio prelepu britansku glumicu Tululu Rajli, koja je u ranim dvadesetima i koja se zbog njega preselila u Los Anđeles. Tada sam pomislila da se moj život s tim muškarcem pretvorio u kliše - otkrila je pre 11 godina Džastin.

Dodala je da je ona bila njegova "starter supruga" objasnivši što pod time misli. Naime, upoznali su se dok je Ilon još uvek bio student, a ona je sa Maskom prolazila sve njegove uspone i padove da bi je on na kraju zamenio "novim modelom". Napisala je i kako je zbog ugovora, koji je potpisala dva meseca nakon venčanja, ostala bez ičega što je stekla u braku.

- Rekao mi je da moramo da odemo kod advokata koji će nam pomoći oko finansijskog sporazuma na kojem u njegovoj kompaniji insistiraju. Kada sam ga pogledala u čudu, rekao je da nije reč o predbračnom ugovoru.

- Potpisala sam jer sam mu slepo verovala. Čemu brak ako mu ne verujem? Bili smo srodne duše. Verovala sam da se nikada nećemo rastati. Život bez njega bio mi je nezamisliv - dodala je ona.

Nakon što su Ilon Mask i Džastin izgubili sina koji je preminuo, par je dobio blizance, a zatim i trojke.
Saquan Stimpson / Zuma Press / Profimedia 

Džastin se 2000. udala za Ilona i ubrzo su dobili sina Nevadu koji je preminuo. Nakon toga su išli na postupak veštačke oplodnje i dobili su blizance, a onda i trojke. Džastin je od braka s milijarderom ostala tek vila u Los Anđelesu koja će pripasti njihovoj deci kada postanu punoletni.

Džastin i Ilon su se razveli 2008. i on je brzo nastavio dalje s Talulom. Venčali su se 2010. i brak im se raspao samo dve godine kasnije. Ipak, pomirili su se 2013. i ponovo izgovorili sudbonosno "da", ali 2016. su se drugi put razveli i to je bio njihov konačni kraj.

Mask je svojevremeno ljubio i glumicu Amber Herd. I to je bila vrlo zanimljiva i kontroverzna priča.

Iako je znao da Amber manipuliše njime, Ilon Mask je teško podneo raskid sa glumicom.
Media-Mode / Splash / Profimedia 

Ilon se u "holivudsku žderačicu muškaraca" zagledao u vreme njenog gadnog razvoda od Džonija Depa u kojem su se bivši supružnici blatili gde su stigli. Međusobno su se optuživali za zavisnost, fizičko i psihičko zlostavljanje i varanje, a navodno je Amber spavala s Ilonom i manekenkom Karom Delevinj u stanu koji je delila s Džonijem.

Zanimljivo, Mask je glumici ponudio 24/7 zaštitu od navodno "nasilnog" holivudskog zavodnika, iako postoje dokazi kako je i ona bila nasilna prema njemu.

Amber Herd je bila nasilna prema Džoniju Depu, a Ilon Mask joj je nudio 24/7 zaštitu od glumca.
Shutterstock 

Ilon i Amber su prvi put prekinuli 2017. godine zbog prenatrpanih rasporeda, a ponovo su se spojili 2018. Ipak, nisu uspeli ni tad. Ilon je zatim plakao za glumicom pred celim svetom u intervjuu za slavni časopis Rolling Stone.

- Upravo sam prekinuo sa devojkom. Bio sam jako zaljubljen i sad sam jako povređen. Ona je više prekinula sa mnom nego ja s njom, mislim. Bio sam jako depresivan i morao sam da se potrudim da ne izgledam tako. A onda sam se sabrao, jer toliko ljudi zavisi od mene - otkrio je tada Mask kojeg su nedeljama zafrkavali na račun tog intervjua.

Ilon Maska otkrio da je bio depresivan nakon raskida sa Amber Herd.
Shutterstock 

- Želim vezu, a ne avanturu za jednu noć. Tražim ozbiljnu ženu i srodnu dušu - poručio je tada te postao predmet ismevanja.

Amber ga je brzo zamenila novim, ali pričalo se kako je bila nasilna i prema njemu, te se on pojavio s masnicama u javnosti. Takođe, izvori bliski milijarderu otkrili su kako se ponašala vrlo manipulativno prema njemu, što mu je jako smetalo.

Svet poznatih na dohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!