Iako postoje mnoge dame koje je baš popularnost odvela van granice naše zemlje, postoje i one koje su istu stekle tek kada su napustile Srbiju.

Nedavno smo pisali o Srpkinjama koje su udate za milionere, a sada vam predstavljamo žene koje su odavno aktuelne u Holivudu.

Već decenijama ostavljaju uspeh za sobom, a malo ko zna da su srpskog porekla.

Milena Gović

Milena Gović je ćerka profesora glume, koja je takođe nasledila ljubav prema umetnosti. Njena majka je Marlin Grin Gović, koja je škotsko-engleskog porekla i živi u Ohaju, a otac Brus Majl Gović, koji je bio Srbin. Preminuo je 1998. godine, a oboje su radili na Univerzitetu u Oklahomi.

Milena Gović stoji iza osam filmova u Holivudu.
Jose Perez/INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia 

Milenina mama je igrala u filmovima "Batman vs Superman: Dawn of Justice", "The Fault in Our Stars" i "Trust". Milena ima 45 godina, rodila se u Normanu u Oklahomi, a onda je rešila da oproba sreću u Holivudu i sreća, podržana talentom, dobro ju je poslužila.

Diplomirala je na Univerzitetu u Oklahomi i došla do dvostruke diplome, završivši uspešno studije plesa i violine. Potom se uputila u Njujork, gde je započela glumačku karijeru. Njeno ime zasad stoji iza osam filmova, a na jednom je sarađivala i sa suprugom Dejvodom Korneom, scenaristom, kompozitorom i filmskim producentom.

Adrijen Janić

Adrijen Janić je radila kao voditeljka na kanalima TLC I E!, a dugo je radila i kao model. Otac joj je Srbin, majka Meksikanka, a Adrijen je imala uloge i u serijama "House", "Complete savages", "Angel".

Adrijen Janić je postala voditeljka u Holivudu i često priča o svojim srpskim korenima.
Shutterstock 

Pojavila se i u psihološkom trileru "Marrow", kao i u naučno-fantastičnoj sagi "Choker". Udata je i ima petogodišnjeg sina. Često je pričala o svojim korenima, koji vuku sa ovih prostora.

Saša Aleksander

Suzana Drobnjaković je veoma popularna glumica u Holivudu, a javnost je bolje zna kao Sašu Aleksander. Zbog predugačkog imena, roditelji su joj dali nadimak Saša, po starijem bratu Aleksandru, koji je Suzana prisvojila i kao umetničko ime.

Publici je najpoznatija po ulozi agentkinje Ketlin Tod iz serije "Marinci", kao i po filmu "Nemoguća misija 3", gde je glumila lik Melise Meade.

Saša Aleksander je Srpkinja koje je postigla veliki uspeh u Holivudu i udata je za sina Sofije Loren.
Shutterstock 

Suzana je od 2007. godine u braku sa sinom Sofije Loren, rediteljem Edoardom Pontijem. Suzana podržava i svekrvu kojoj je 20. septembra čestitala 86. rođendan porukom: "Svi te volimo, Sofija". Glumica sa Sofijinim sinom ima ćerku Lučiju Sofiju i sina Leonarda.

Ana Aleksander

Nekada se bavila košarkom u Srbiji, da bi joj još u školi rekli da bi mogla da se bavi modelingom. Pojavila se u par domaćih reklama, igrala u filmu "Sekula se opet ženi", da bi potom glumila i u serijama "CSI Miami", "Dva i po muškarca" i drugim. Tada je imala 13, a već sa 16 godina je upisala FDU.

Ana Aleksander se bavila košarkom, modelingom a onda je glumom osvojila Holivud.
Shutterstock 

Njena porodica je usled rata rešila da se preseli i da potraži bolji život, a malo ko zna da joj je Seka Sablić rođaka.

Njeno pravo ime je Ana Katarina Stojanović, a malo pre punoletstva, Ana se preselila za Južnu Afriku. Ipak, 2033. godine, došla je u Los Anđeles gde je postigla uspeh. Pažnju domaće javnosti Ana je dobila nakon svog učešća u seriji "Chemistry" gde je imala vrele golišave scene.

Bila je u braku sa uspešnim plastičnim hirurgom Randalom Hejvortom. Kako je sama rekla, korisne životne savete joj je davao Al Paćino, a bila je bliska i sa Demi Mur i Eštonom Kučerom.

Koko Ostin

Jedna od najpopularnijih starleta u Americi je atraktivna plavuša Koko Natali Ostin, supruga američkog repera i glumca Ajsa Tija.

Koko je pre nekoliko godina na Tviteru ponosno istakla da je Srpkinja i postavila sliku iz mladih dana.

Koko Ostin je na Tviteru ponosno istakla da je Srpkinja.
Shutterstock 

- Na ovoj slici sam brineta i imam 14 godina. Mislim da baš i ne izgledam kao Srpkinja. Inače, to je zemlja iz koje su došli moji preci - izjavila je tada Ostinova.

Trojan Belisario

Američka glumica, najpoznatija po ulozi Spenser Hastings u TV-seriji "Pretty Little Liars" ima srpsko poreklo. Njen otac Donald je tvorac serija "Magnum, P.I.", "Quantum Leap" i "NCIS" i pola je Srbin, a pola Italijan. Trojan je otkrila da je, dok je bila mlađa, imala dosta problema u srednjoj školi što je rezultiralo poremećajima u ishrani i samopovređivanjem.

Trojan Belisario je Srpkinja koja je Holivud osvojila ulogom u seriji "Pretty Little Liars".
Shutterstock 

Udata je za glumca iz serije "Suits", Patrika Džej Adamsa, sa kojim ima dve ćerke. Bellsario i Adams su otkrili da je drugu ćerku 2021. Trojan rodila na zadnjem sedištu njihovog automobila na bolničkom parkingu. Patrik je tom prilikom porodio suprugu. I mama i beba su bile dobro posle svega.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!