Zlatna lopta Fudbalskog saveza Srbije za najbolju srpsku igračicu u 2021. godini zasluženo je pripala fudbalerki Rozengarda, Jeleni Čanković.

Kako Jelena kaže, cilj joj da se više govori o ženskom fudbalu, jer bi na taj način mnoge devojčice poželele da treniraju sport koji se smatra "više muškim".

- Ispunila sam san koji sam imala kao devojčica: da jednog dana stojim rame uz rame sa fudbalerima Srbije - rekla je Jelena na dodeli nagrada.

Jelena Čanković je ostvarila svoj san i postala najbolja srpska fudbalerka.
Peter Sonander / Zuma Press / Profimedia 

- Definitivno je cela godina bila uspešna za mene i ovo je kruna sezone koju sam imala. Ovo je jedna od najvećih individualnih priznanja koje sam dobila. Velika mi je čast, stvarno sam prezadovoljna i presrećna sezonom - rekla je Jelena.

Ambicije su najviše i u klubu i u reprezentaciji.

- Da se spremim za početak sezone, sada sam u Švedskoj, u Rozengardu, a ciljevi su da se osvoji liga i da se plasiramo u Ligu šampiona. A za reprezentaciju, cilj je da se plasiramo u baraž za Svetsko prvenstvo.

Uvek smo blizu, pa izgubimo neke manje utakmice. To moramo da pobeđujemo i tu smo imali problem.

Za ovu posebnu priliku, Jelena je obukla svečanu teget haljinu na tanke bretele, a kosu zalizala na pozadi. Svedena šminka, zlatne alke i narukvica dodatno su upotpunili ovaj njen glamurozni autfit.

- Bitno je da mediji daju prostora za promociju ženskog fudbala. Iz kvantiteta dolazi kvalitet, u odnosu na ostale država, Srbija ima jako mali registrovanih igračica. Ako bi se promovisao ženski fudbal, više devojčica bi došlo da trenira.

Njen fudbalski idol je brazilski as koji je 2005. godine osvojio onu "pravu" Zlatnu loptu, koju dodeljuje Frans fudbal.

- Fudbalski idol mi je bio Ronaldinjo. Na njega sam se ugledala i pokušavala da uradim iste driblinge koje on radi.

Inače, Jelena (26) rodom je iz Batajnice i članica je ženske A reprezentacije Srbije. Kao dete u fudbalskoj školi "Perspektiva" pokazala je veliki talanat, pa je Radio-televizija Srbije o njoj napravila dokumentarni film.

Jelena Čanković van fudbalskog terena izgleda poput svetskih modela.
Instagram 

Sa navršenih 15 godina pristupa ženskom fudbalskom klubu Spartak u kojem je provela tri godine. Kad je postala punoletna, potpisuje svoj prvi profesionalni ugovor za FK Barselonu u kojoj je provela godinu dana. Već osam godina unazad standardna je članica naše reprezentacije, a u Švedskoj igra od 2019. godine.

Jelena Čanković van fudbalskog terena nosi haljine i štikle.
Instagram 

Inače, Jelena van terena izgleda poput svetskih modela. To dokazuju mnogobrojni autfiti u kojima izgleda ženstveno i koje ističu njenu figuru. Isklesane trbušnjake i izvajane noge u crnom bikiniju ona je pokazala ovog leta na hrvatskom primorju.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!