Kada se te 1997. godine pojavio film "Peti element", glumica Mila Jovović postala je, gotovo preko noći svetska zvezda.

Ipak, najponosniji su bili, što je razumljivo, ljudi sa naših prostora, jer je to bio prvi put da je neko srpskog porekla ne samo snimio blokbaster i postao velika zvezda Holivuda.

Mila je inače jednom prilikom postavila i fotografiju svoje bake na društvene mreže i istakla da su se borili u Drugom svetskom ratu.

- Moja baka Tatjana Ivanovna se sa 16 godina priključila vojsci kao bolničarka i stigla do Berlina. Spašavala je živote, a i svoj jedva, krila se pod mrtvim telima sve vreme kako bi preživela. Ova devojčica je imala tako težak život i gledala svakodnevno smrt. Vratila se, potom, i započela život od nule, podigla dvoje dece kao samohrana majka. Uvek ću se sećati koliko je bila divna. Srećna sam što sam s njom bila nekoliko meseci pre nego što je preminula, izvodila je u šetnje dok je bila u kolicima i pričala sa njom o životu. Ti trenuci su više nego posebni. Volim te, babuška, mnogo nam nedostaješ! - napisala je Mila u opisu fotografije svoje bake.

Mila je inače rođena u Ukrajini, a roditelji su joj glumica Galina Oginova Jovović i otac Bogdan Jovović, koji je bio srpskog porekla.

Lepa glumica nikad nije krila da je njen otac imao burnu i tešku prošlost.

- Tata je mislio da od zdravstenog osiguranja može da napravi veliki biznis, pa je 1994. godine zaglavio u zatvoru, gde je ostao punih pet godina. Veoma smo bliski, posebno od kako sam dobila prvo dete. On živi u Las Vegasu i kad god može dolazi da nas obiđe. Od mame sam nasledila radoznalost, ljubav prema književnosti i umetnosti i definitivno da dobro razmislim pre nego što nešto odlučim.

- Od tate sam dobila impulsivnu stranu, neustrašivost, spremnost da ponekad uđem u rizik. Ipak sam ja potomak jedne prilično revolucionarne porodice. Verovatno sam jedini član familije Jovović koji nije bio u zatvoru. Moj deda je, a mislim i njegova braća, bio zatočenik na Golom otoku. Ta priča o tom ostrvu, fascinira me! Zato želim da sa rođakom Mirkom, koji je reditelj, snimim film o Golom otoku. Skoro sam skapirala pravo značenje tog imena, u smislu - ogoljeno ostrvo. Još više me onda interesuje ta tema. Za Amerikance bi to bilo jako zanimljivo. Volela bih da napravim film o divljoj, nasilnoj, dramatičnoj istoriji moje porodice. Nismo mogli da je izbegnemo, čak i da smo hteli - kazala je Mila jednom prilikom za "Sedmicu".

Mila Jovović nikad nije krila da joj je otac imao burnu prošlost.
pritnscreen/instagram 

Mila je tada istakla da ima ogromnu želju da poseti Srbiju i Crnu Goru, međutim, njen otac nema za tim ni najmanju želju-.

- Kao i većina Srba, i on ima problem sa praštanjem, osvetom i takvim osećanjima koja se prenose sa generacije na generaciju. Mnogo mi je bilo teško što je porodica toliko razjedinjena - rekla je glumica i dodala: 

- Onda se desilo da mi se rodila ćerka, prvi Jovović rođen u Americi, a da je posle dva meseca umro Branko, prvi Jovović sahranjen u Americi. Na sahranu su došli svi. Taman kada su hteli da se raziđu, sve sam ih pozvala kod sebe, da vide bebu. Tada su bili tu, kod mene, ostavili sve probleme za sobom, slavili smo novi život. Bilo je veoma emotivno. Moj otac je pre toga bio nervozan, nije znao kako će sve ispasti. Tokom večeri se opustio. Sledećeg jutra nije mu osmeh silazio sa lica, a ja nisam mogla da prestanem da plačem od sreće - objasnila je glumica rekavši da joj je otac tada kazao da nikada ne bi pristao na sve to, ali da je samo ona mogla da mu promeni mišljenje.

Mila Jovović ističe da ima veliku želju da poseti našu zemlju.
Shutterstock 

- Rekao mi je: Samo si ti mogla da me ubediš, ti si jedini Jovović koji može da okupi celu porodicu.“ To je bilo olakšanje za njega - završila je Mila sa rečima da njen otac obožava svoju unuku, kojoj je dala ime Ever Gabo po želji njenog partnera, režisera Pola Andersona.

- Gabo je spoj prvih slova imena mojih roditelja, Galine i Bogića - rekla je ona tada, dok je potom dobila još dvoje dece, takođe ćerke, Dašijel i Ošin.

Mila Jovović kaže da njen otac obožava svoju unuku.
Instagram 

Mila je govorila i o prilagođavanju u Americi, u koju se preselila iz Evrope.

- Rusi me baš vole, kao i ja njih. To je moja kultura, tamo sam rođena. Imala sam problema u prvim razredima u Americi, drugovi iz razreda su me nazivali ruskim špijunom. Deca mogu da budu okrutna. Bilo mi je teško, svakako, ali posle shvatiš i dobre strane svega toga. Najpopularnija djevojka u razredu se obično uda za najlepšeg dečaka iz školskog fudbalskog tima i nikada ne uradi nešto od svog života. Prosto, nema izazova za tako nešto. U životu, nažalost, izazovi i teškoće su tu da vam pomognu da postanete bolja osoba, da ne ostanete lenji i nezainteresovani za život - istakla je.

Svet poznatih na dohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!