Najtužnija princeza Šarlin od Monaka (43) podelila je pre nekoliko časova na svom nalogu na Instagramu fotografije svojih blizanaca Gabrijele i Žaka povodom njihovog rođendana.

"Srećan rođendan, bebe moje. Hvala ti Bože što si me blagoslovio tako divnom decom. Voli vas mama", napisala je Šarlin u opisu slika na kojima se  vidi kako blizanci duvaju svećice na torti u obliku broja "7" u prostoriji ukrašenoj balonima i rođendanskim transparentima. Sve ukazuje na to da je fotografija napravljena u prostorijama kraljevske rezidencije.

Podsetimo, princ Albert je prošlog meseca otkrio da je njegova supruga primljena u psihijatrijsku ustanovu nekoliko dana nakon povratka u Monako, a posle 10 meseci boravka u svojoj rodnoj zemlji u Južnoj Africi.

On je tad otkrio da princeza pati od "emocionalne i fizičke iscrpljenosti", dok su njeni prijatelji nedavno opovrgnuli njegove izjave i za "Page Six" istakli da je Šarlin "skoro umrla" dok je boravila u Južnoj Africi. U razgovoru za publikaciju izvor, koji se predstavio kao prijatelj kraljevske porodice, rekao je: "Nepravedno je da se ona prikazuje kao neko ko ima bilo kakvu vrstu mentalnog ili emocionalnog problema".

Izvor je takođe objasnio da je princeza Šarlin imala tešku infekciju uha, nosa i grla, što je dovelo do "teških problema sa sinusima i gutanjem koji su proistekli iz ranije operacije".

"Ne može da jede čvrstu hranu više od šest meseci zbog svih operacija kroz koje je od tada prošla. Mogla je da unese tečnost samo kroz slamčicu, tako da je izgubila skoro polovinu svoje telesne težine", rekao je jedan izvor, dok je drugi odbacio insinuacije javnosti da je Šarlin "naivna" i zarobljena u nesrećnom braku sa Albertom.

"Ni na trenutak nisam pomislio da ona nije znala šta radi kada se udala za njega", rekao je ovaj izvor i pojasnio dalje da Šarlin ne prihvata potpunu kontrolu koju nameće tradicija kraljevske porodice.

Princ Albert prvi je javno istupio i otkrio zdravstveno stanje svoje supruge.
Bruno Bebert/PRM / Bestimage / Profimedia 

"Šarlin nije princeza Dajana. Možda će delovati kao krajnje naivna, ali ona je veoma dobra u prikrivanju svoje pameti", dodao je.

U međuvremenu, princ Albert je nastavio da se pojavljuje u javnosti sa svojim blizancima, Žakom i Gabrijelom. Trio je prisustvovao događaju sadnje drveća u Monaku i proslavi Dana državnosti Monaka, gde su deca držala srceparajuće natpise "Nedostaješ mi mama" i "Volim te mama".

Princ Albert je tom prilikom naglasio da je porodica uvek na prvom mestu i da je u potpunosti posvećen deci dok se zdravstveno stanje njegove supruge ne reši.

"Za mene je to prilično jednostavno, moj prioritet je moja porodica. Naravno, ne zanemarujem državne poslove. Nadam se da svako to razume. Kada mogu da budem sa svojom decom, radim to bez oklevanja", rekao je princ Albert nedavno u intervjuu.

Sve su glasnija šuškanja da je porodica smetila Šarlin na psihijatrijsku kliniku.
POOL MONACO / Sipa Press / Profimedia 

"Ako je jedan od roditelja odsutan zbog zdravstvenih razloga, drugi roditelj mora biti tu. Čuo sam previše prijatelja i poznanika koji mi govore da bi voleli da su bili tu za svoju decu u određenom uzrastu, ali su bili zaokupljeni svojim poslom. Ne želim da se kajem jednog dana", dodao je.

Princeza Šarlin se vratila svom mužu i blizancima u Monako ranije ovog meseca nakon desetomesečnog odsustva kada se oporavila od operacije uzrokovane infekcijom sinusa koju je dobila tokom samoinicijativnog humanitarnog putovanja u rodnu zemlju.

Njeno odsustvo usledilo je posl navoda  da je Albert dobi vanbračno dete sa anonimnom Brazilkom u vreme kada su on i Šarlin, bivša olimpijska plivačica Južne Afrike, već bili u vezi. Fotografije njihovog ponovnog okupljanja ranije ovog meseca francuski mediji su dočekali sa velikom dozom skepticizma.

Albert ju je čekao na heliodromu u Monte Karlu zajedno sa njihovim blizancima, princezom Gabrijelom i princom Žakom. Porodici se pridružio odabrani fotograf koji je trebalo da ovekoveči ponovno okupljanje, a Albert je tada rekao da je ponovno okupljanje proteklo prilično dobro u prvim časovima, ali da je ubrzo postalo očigledno da se Šarlin od Monaka ne oseća dobro.

Alber je Šarlin dočekao na helidromu sa decom.
KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Kako je tad izjavio - "shvatila da joj je potrebna pomoć".

"Bila je preopterećena i nije mogla da se suoči sa službenim dužnostima, životom uopšte, pa čak ni porodičnim životom. Verovatno ću ovo reći nekoliko puta, ali to nema nikakve veze sa našim odnosom. Želim da to bude vrlo jasno. Nisu u pitanju problemi u našem odnosu", rekao je i dodao da je njeno trenutno stanje rezultat "nekoliko faktora koji su privatni".

Lokacija ustanove u kojoj princeza boravi nije utvrđena, iako nekoliko izvora tvrdi da se nalazi u Švajcarskoj.

Nekoliko stanovnika ulica Monaka potvrdili su za "MailOnline" da je Šarlin, pre nego što je otišla u Južnu Afriku, većinu svog vremena provodila izvan palate, živeći u skromnom dvosobnom stanu iznad stare fabrike čokolade udaljene oko 300 metara od palate.

"Često smo je viđali ispred palate i obično bi bila sama ili sa telohraniteljem, ali nikada nije bila sa Albertom. Bilo je očigledno da je odlučila da većinu svog vremena provodi u stanu, a ne u palati", potvrdio je jedan izvor.

Ovim povodom oglasio otac princeze, Majkl Kenet Vitstok koji je otkrio da je Šarlin na lečenju u Švajcarskoj, a potom dao više detalja o njenom zdravstvenom stanju.

"Svoju ćerku nisam video dok je boravila u Južnoafričkoj Republici. Nisam hteo da riskiram i zarazim je jer je imala toliko intervencija. Vrlo je osetljiva", objasnio je Majkl i dodao da se rednovno čuju telefonom.

Otac Šarlin od Monaka potvrdio je da se njegova ćerka ne oseća dobro.
Profimedia 

"Moja ćerka je dnevno plivala 20 kilometara. Znam koliko je jaka i da će se uspeti da se oporavi i vratiti daleko jača", zaključio je otac princeze, iako ovim nije otkrio previše detalja, ali je potvrdio da stanje Šarlin nije najbolje.

Mnogi su nakon ovoga ubeđeni da je sve definitivno deo većeg i zlobnijeg plana u kom je glavni cilj sprečiti princezu da se razvede, pogotovo ako se uzme u obzir da se Albertove sestre Karolin i Stefani ovih dana gotovo ne odvajaju od njega i dece.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!