Iako su se mnogi nadali da će se strasti između kraljevske porodice i princa Harija i Megan Markl u nekom trenutku smiriti, pogotovo nakon njenog drugog porođaja, situacija je zapravo sve gora iz dana u dan, a kako prenose strani mediji, sve je eskaliralo pre nekoliko dana.

Istina je da su i Čarls i Hari veoma malo komunicirali tokom proteklog perioda, što je samo uticalo na to da njihov odnos bude sve gori i gori.

Naime, prestolonaslednik je i dalje veoma povređen zbog intervjua kod Opre Vinfri koji je bio još u martu ove godine, a situaciju su dodatno otežale i njegove druge izjave, pa čak i insinuacije da je upravo Čarls bio taj rasista o kome se toliko polemisalo.

Čarls je duboko povređen Harijevim ponašanjem.
Raymond Tang / Alamy / Alamy / Profimedia 

Kap koja je prelila čašu dogodila se pre nekoliko dana kada je Hari rekao da je prekinuo sve kontakte sa biznismenom Mahfuzom Mareijem Mubarakom godinu dana pre nego što će mu Čarls uručiti viteško odlikovanje Reda Britanskog Carstva.

"Čarls je duboko šokiran i razočaran Harijevom poslednjom izjavom, ali voli ga i neće mu javno uzvratiti", izjavio je Čarlsov bliski prijatelj za The Sun, koji je hteo da ostane anoniman, i dodao da on dostojanstveno ćuti jer se boji da bi razdor u javnosti mogao da utiče na njegovu vladavinu.

Princ Čarls ne želi javno da odgovara Hariju.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Hari je svog oca prvi put povredio kada je objavio da je prestao da ga finansira kada su on i Megan objavili planove za preseljenje u Ameriku.

"Postupio je prema meni onako kako su se prema njemu ponašali nekada", izjavio je Hari.

Princ Hari okrivio je oca da ga tretira na isti način na koji su se ranije prema njemu ponašali.
GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia 

Otac i sin poslednji su put lično razgovarali na sahrani vojvode od Edinburga pre osam meseci, a od tada su razmenili tek nekoliko teških telefonskih poziva. Hari je u julu bio u Londonu kako bi otkrio statuu posvećenu pokojnoj majci Dajani, ali se sa ocem se nije sastajao, a budući kralj još nije upoznao svoju šestomesečnu unuku Lilibet.

Princ Hari nije komunicirao sa ocem kada je došao na otkrivanje statue u čast njegovoj pokojnoj majci Dajani.
JosiahW / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Princ Hari je više puta javno govorio o njihovom odnosu, pa je čak u svom podcastu izjavio da se preselio u SAD kako bi prekinuo krug bola koji oseća još od detinjstva, a da li će ipak uspeti da pronađu zajednički jezik i reše probleme, ostaje da vidimo, ali jedno je sigurno - celoj ovoj priči kraj se ne nazire.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!