Madona je definitivno ostavila neizbrisiv trag u mužučkoj industriji, ali u poslednje vreme sve više privlači pažnju svojim izgledom, a mnogo manje novim hitovima.

I dok je jedni proglašavaju boginjom univerzuma, drugi je nazivaju kraljicom plastičnih operacija.

Od svoje prve pojave do danas, Madona se nije ustručavala od kontroverzi i provokacije javnosti, ali mnogi komentarišu da je sada svojim ponašanjem, a naročito izgledom postala žrtva nametnutog šablona lepote i večne mladosti.

Od kada se pojavila na sceni 1982. godine do danas evidentno je da je imala više estetskih zahvata i tretmana.

Madona je imala niz plastičnih operacija do početka karijere
Youtube 

Dr Geri Linkov, plastični hirurg koji se specijalista za lice, u dvadesetominutnom video-klipu na Jutjubu objasnio je šta je sve Madona radila tokom godina i koliko je sve otprilike koštalo.

Plastični hirurg je primetio da joj je čelo znatno više nego ranije. Kako je objasnio u pitanju je procedura podizanja obrva, a samim tim se obavlja zahvat kojim se podiže koža čeonog dela glave.

Madona je potpuno promenila fizionomiju lica.
Instagram 

Previše botoksa, plastične operacije i preterano korišćenje filtera doveli su do toga da Madona danas ne liči na sebe. Kada pogledate njene slike s početka karijere, kao i slike nastale pre 10-ak godina, ali i one danas, gotovo da je reč o potpuno drugoj osobi.

Madona danas ne liči na sebe od silnih operacija
London Entertainment / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Već 1995. godine dogodio se prvi fejslifting. Potom pet godina kasnije, pa sve do 2010. godine Madona je radila prve verzija onoga što su danas poznati kao fileri, ali početkom milenijuma jedini filer koji je dozvoljen je kolagen filer.

Međutim, stvari se ozbiljnije menjaju od 2010. godine kada je pevačica već radila danas veoma popularne filere koji su joj napravili "pufnastiji" oblik lica.

Geri Linkov ističe da je drastična promena 2020. godine posledica još jednog fejsliftinga, koji su pratili još dva fejsliftinga i sređivanje kapaka i podočnjaka, a u kombinaciji sa prethodno rađenim filerima doveli su do jako čudnog oblika lica.

Madona nekda i sada nakon niza plastičnih operacija.
Profimedia, Instagram 

Prema njegovoj proceni Madona je od 1982. godine do danas radila tri fejsliftinga, tri puta je podizala obrve, dva puta kapke, mnogo puta ubrizgani fileri i možda su tokom godina rađeni implanti na vilici i uklanjanje viška masti.

Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia, Instagram Madona nekad i sad

Kako objašnjava jedan fejslifting košta od 10.000 do 50.000 dolara, podizanje obrva od 5.000 do 30.000 dolara, kapci i podočnjaci od 10.000 do 30.000 dolara, fileri od 500 do 1.500 dolara po jednom tretmanu, a najverovatnije da je imala najmanje 30 ubrizgavanja tokom godina.

Procena je da je potrošeno najmanje 215.000 dolara na operacije bez ostalih tretmana za podmlađivanje kože.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!