Slavna glumica Kristina Eplgejt, koju mnogi pamte po ulozi Keli iz hit serije "Bračne vode" nedavno je proslavila 50. rođendan.

Ipak, Kristina se na samom vrhuncu karijere suočila sa ozbiljnim zdravstvenim problemom. Kada je imala samo 36 godina, dijagnostifikovan joj je rak dojke, a iako je najpre krila od svih pravu dijagnozu, o tome je javno progovorila dva meseca kasnije.

Tada je istakla značaj ranog pregleda. Nakon lečenja, Kristini su odstranjeni jajnici i materica, kako rak ne bi napao i te organe.

Kristina Eplgejt se svakog dana bori sa teškom bolešću, multiplom sklerozom.
Shutterstock 

Sada, godinama kasnije, Kristina ističe da joj se nekad vrati strah zbog svega.

- Svaki put kada pogledaš svoje telo, setiš se šta si sve prošla - rekla je glumica.

Ipak, prošle godine glumici je dijagnostifikovana još jedna bolest. Ona je jednom prilikom na Tviteru otkrila da boluje od multiple skleroze, a sada, povodom 50. rođendana, osvrnula se na svoje zdravlje.

Kristina Eplgejt otkriva da se trudi da svakog dana bude pozitivna iako se bori sa teškom bolešću.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

- Napunila sam 50 godina i imam multiplu sklerozu. Bilo je teško. Šaljem toliko ljubavi svima vama ovog dana. Mnogi danas boluju, a ja mislim na vas. Nađimo tu snagu da podignemo svoje glave.

Moja je trenutno na jastuku, ali se trudim - napisala je Kristina, dok su joj brojni pratitelji u komentarima pružali podršku.

Podsetimo, glumica je u avgustu ove godine otkrila da boluje od multiple skleroze.

- Zdravo prijatelji. Pre nekoliko meseci dijagnostikovana mi je MS. Ovo će biti čudno putovanje. Ali dobila sam toliko podrške koja mi veoma znači. Bilo je teško. Kao što svi znamo, život ide dalje - rekla je glumica, a sledećim tvitom se nadovezala:

Kristina Eplgejt je pobedila rak dojke, a sada se bori sa multiplom sklerozom.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

- Kao što je jedan od mojih prijatelja sa MS-om rekao: "Moram da se potrudimo i preuzmemo stvar u svoje ruke". I to je ono što ja radim. Zato sada tražim privatnost. Dok prolazim kroz ovo. Hvala svima - napisala je glumica.

Kristina je nakon bolesti promenila stil života i ishranu, a osnovala je i organizaciju "Right Action for Women", koja pomaže ženama koje su u rizičnoj grupi da plate testiranje i ispitivanja.