Teško da u Americi postoji trenutno omraženija osoba od nekadašnje manekenke Krisi Tajgen.

Lepotica koja danas slavi 36. rođendan prvi put se nije oglasila na Instagramu niti podelila čestitke, a razlog je, vrlo verovatno, to što je zbog svog nedavnog poteza ponovo razbesnela javnost.

Naime, ona je objavila fotografije sa proslave Noći veštica, a mnogi su joj zamerili kako zbog stvari koje je pisala, tako i zbog toga što je na neki način ponovo ismejala siromašne. No, nekadašnjoj slatkici ovo nije prvi "prestup".

Tokom prethodnih godina više puta se našla na meti osuda, kako zbog bizarnih ispada, tako i zbog zlostavljanja na mrežama zbog kg je i "otkazana", odnosno, "cancel kultura" potrudila se da za kaznu ostane bez gotovo svih velikih ugovora i poslovnih projekata, te su danas retki oni koji sa njom uopšte žele da sarađuju.

Kirisi Tajgen postala je najomraženija osoba u Americi zbog svog ponašanja.
printscreen/instagram/chrissyteigen 

Nepromišljeni potezi uticali su i na karijeru njenog supruga, pevača Džona Ledženda. Šteta, jer se od nje zaista mnogo toga očekivalo, s obzirom da je bila jedna od prvih "drugačijih" manekenki koja je definitivno pomerila granice modelinga. Bila je drugačija od svih koje su tada šetale pistom, a po mnogima je bila i "predebela" da bi se bavila tim poslom. Takođe su je prozivali zbog "debelih obraza" koje je manekenka skoro i operisala, potpuno bespotrebno.

Krisi Tajgen bila je drugačija pd manekenki u to vreme.
Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Krisi se okušala u modelingu još sa 16, kada ju je spazio skaut dok je bila u kupovini, međutim svet ju je upoznao 2010. godine kada je pozirala na naslovnici "Sports Illustrated Swimsuit" izdanja popularnog magazina. U godinama koje slede pojavila se u svim velikim modnim časopisima, i radila za velike brendove od Najka do Žileta. Bila je veoma talentovana i za kulinarstvo, a njen lični blog sodelushious.com veoma brzo prikupio je ogroman broj pratilaca.

Krisi Tajgen skaut je spazio dok je bila u prodavnici.
Nancy Kaszerman / Zuma Press / Profimedia 

Pojavila se i kao voditejka u brojnim emisijama, ali i u filmovima i spotovima gde je i upoznala svog supruga, Džona Ledženda. Zabavljali su se 4 godine pre nego što ju je slavni pevač zaprosio. Posvetio joj je i prelepu baladu "All of me", a činilo se da nekadašnja slatkica živi život iz snova.

Međutim, istina je da su se dugo mučili da zatrudni, te je oba deteta dobila veštačkom oplodnjom, a ranije ove godine saznalo se da je imala spontani pobačaj koji je veoma teško podnela.

Krisi Tajgen početkom godine otkrila je da je imala spontani pobačaj.
Instagram/chrissyteigen Krisi Tajgen, narukvica

Nedavno je šokirala izjavom da svuda nosi pepeo svog sina, te da redovno ostavlja čašu vode pored urne. Početkom godine otkrila je i da pati od endometrioze, međutim, trenutku kada je ceo svet bio uz nju, počele su da isplivavaju mračne tajne iz njene prošlosti. Za samo nekoliko meseci od omiljene američke ličnosti postala je najomraženija, a sve to bilo je jer nije mogla da se obuzda na društvenim mrežama. 

Krisi Tajgen pokazala je ožiljke od endometrioze.
Instagram/chrissyteigen Krisi Tajgen pokazala ožiljke

Zapravo, slobodno možemo reći da je Krisi vremenom pokopala samu sebe i postala deo kulture otkazivanja. Nekadašnja manekenka večito je bila "žrtva" drugih, ali poslednjih meseci internetom su kružili žestoki tvitovi koji su pokazali da je sve uzpravo suprotno od onog kako je predstavljeno.

Krisi Tajgen je na Tviteru prozvala za najveću licemerku.
Instagram 

Krisi je na Tviteru nazvana "najvećom licemerkom", s obzirom na to da se ranije borila protiv nasilja na društvenim mrežama, a sada je i sama nasilnica.

Naime, sve je počelo kada je američka starleta, Kortni Stoden (26), na društvenim mrežama objavila kako ju je Kristi preko društvenih mreža maltretirala i slala uvredljive poruke još dok je bila tinejdžerka, 2011. godine.

Osim što je Krisi pisala Kortni: "Mrzim te, idi na spavanje. Zauvek", suptilno joj je poručila da se ubije. Javila joj se i u privatne poruke i napisala: "Jedva čekam da umreš".

Šta je bio razlog tolike Krisine ljutnje?

Kortni Stoden postala je vrlo popularna nakon što se kao 16-godišnjakinja udala za 35 godina starijeg glumca, Daga Hačinsona. Osim što joj je skandalozni brak doneo slavu, takmičila se i u emisiji Veliki brat.

U to vreme postala je predmet ismejavanja na društvenim mrežama, a očigledno se i Krisi našla među tom masom.

Krisi Tajgen poručila je Kortni Stoden da želi da umre.
PapCulture / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Supruga slavnog pevača se izvinila, ali, kako se čini, to joj nije upalilo. Niko joj nije poverovao. Osim nje, ružne reči upućivala je i glumici Lindsi Lohan, bivšoj guvernerki Aljaske Sari Palin, mladoj glumici Kvavenžane Volis , pevačici Maraja Keri i televizijskoj zvezdi Farah Abraham.

"Lindsi dodaje još nekoliko posekotina na zglobove kada vidi Emu Stoun", tvitovala je Krisi o ovoj poznatoj glumici još 2011. godine.

Krisi Tajgen rekla je da Lindzi Lohan dodaje još nekoliko posekotina na zglob kad vidi Emu Stoun.
Youtube 

Ružne reči je uputila i bivšoj guvernerki Aljaske.

"Slušajte. Ne želim puno od Sare Palin. Samo želim da prizna krivicu, a zatim da puca sebi u lice. Je li to pogrešno?" - reči su koje joj je supruga slavnog pevača uputila.

Krisi Tajgen žestoko je potkačila Saru Palin i poželela joj da se ubije.
printscreen/twitter 

Osim na starije od sebe, Krisi je reči mržnje upućivala i deci.

"Zar sam prisiljena da volim Kvavenžane Volis jer je dete?", napisala je o glumici koja je u to vreme imala samo devet godina.

I o Avril Lavinj Krisi je imala šta da kaže: "Da mi kažete da mogu da imam samo jedno dete i da će ispasti tačno kao Avril, odabrala bih neplodnost i sterilitet dok ne umrem" - napisala je Amerikanka.

Krisi Tajgen rekla je da bi radije bila neplodna nego da joj dete bude ko Avril Lavinj.
AFF-USA / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Nije bila ni iznenađena da će slavna pevačica Maraja Keri da dobije blizance, jer, kako je napisala, "sigurno u njoj uvek raste 2 do 15 beba", aludirajući na Marajinu borbu s viškom kilograma.

Krisi Tajgen prozivala je Maraju Keri preko Tvitera kada je saznala da nosi blizance.
Shutterstock 

Na meti uvreda bio je i mladi dizajner Majkl Kostelo, kog su, kako tvrdi, Krisino ponašanje i ružni komentari doveli do toga da poželi da se ubije. Momak koji se takmičio u popularnom šou programu "Project Runaway" okačio je na svoj profil post i napisao da mu je u jednom trenutku Krisi rekla "da je njegova karijera gotova i da će se lično postarati da mu sva vrata budu zatvorena, jer joj se ne dopada njegov stil". Hm, baš "šarmantno" od Krisi.

kada je situacija do te mere eksalirala, te više nije mogla da se krije u kući, a sve se debelo odrazilo na njen posao i karijeru, Krisi se konačno oglasila na Instagramu i u dugom postu tražila oproštaj.

Kako kaže, u suzama je zbog svega, ali fanovi su bili bez milosti. Sponzori su nastavili da joj otkazuju spoznorstva, te su mnogi mišljenja da se nekadašnja manekenka nikad ne bi izvinila da nije ostala bez novca. Jedino se nadamo da je sada, jednom za svagda naučila kako ne treba sa ljudima.