Vest da je najbolji teniser sveta Novak Đoković promenio način ishrane i postao vegan obišla je čitav svet.

Napisao je knjigu po uzoru na svoj jelovnik, a njegova supruga Jelena je jednom prilikom otkrila kako je došlo do toga da drastično promene režim ishrane.

- Hrana koju mi jedemo svakodnevno je inflamatorna. Mi živimo jako stresan život, naše varenje je otežano ako jedemo tešku hranu, naša engergija pada, uspavani smo, svima se to desi kada imaju jako obilan obrok.

Novak je još veći perfekcionista, on još bolje zna svoje telo. Njega ne može niko da natera na nešto što on ne želi. Novak nije postao vegan pod mojim uticajem - rekla je Jelena u jednoj emisiji i dodala:

novak djokovic
Instagram 

- Zajedno smo sve istraživali. On je prvi krenuo na veganstvo. Ja sam bila veliki mesojed i jako ga volim još uvek, ali ga ne jedem. Dobro se osećam i meni je to bio cilj, da nađem način kako da živim ovaj život budna, sa energijom, zdrava.

Mi primenjujemo to i u našoj kući, a naša deca uvek imaju izbor.

Osim što ne jede meso uopšte, Novak Đoković tek ponekad jede ribu, a tim režinom ishrane u poslednje dve godine vodi se i poznata pevačica Nina Badrić.

nina badric
Instagram 

Ona je na Instagramu otkrila da se oseća mnogo bolje otkako je promenila način ishrane.

- Od kada se ovako hranim, moje telo je u balansu, koža i kosa su sjajni, a snage i energije imam milion puta više u odnosu na sve prethodne godine kada nisam razmišljala toliko koje namirnice unosim u sebe - napisala je Nina i dodala kako je Novak Đoković bio jedan od primera kojim se vodila.

nina badric
Instagram 

- Pratila sam dugo način ishrane Novaka Đokovića i mnogih meni bliskih ljudi koji se tako hrane godinama i zaista sve ima smisla. Moja snaga se ustostručila. I duh i telo.

Osećam se odlično, poletno, bistro, snažno i svakome preporučujem da zdravom ishranom diže svoj imunitet, a samim tim kilogrami se tope. Ova promena je način života, a ne jednokratna dijeta, a benefiti ovakve ishrane su zaista nesagledivi za naše zdravlje i život - poručila je Nina Badrić.

novak djokovic
Alexey Filippov / Sputnik / Profimedia