Kada ste član kraljevske porodice zna se da neka pravila morate da poštujete čak i kada su oblačenje i aksesoari u pitanju.

Ne mogu da nose lak za nokte u boji, moraju da nose šešire na određenim događajima, pa čak imaju i posebna pravila o tome kakav nakit i aksesoare mogu da koriste. Klač tašnice su, primera radi, "must have" u ovom slučaju, a razlog je veoma jednostavan.

Radi se o protokolu kog moraju da se pridržavaju sve članice kraljevske porodice. Na prvom mestu, pravila su takva da ne smete da pružite ruku nijednom članu kraljevske porodice (kraljevskoj krvi ili onima koji su se venčali u porodicu) osim ako oni to prvi ne učine, te klač torbice dobro dođu da vam ruke čine zauzetim.

Međutim, postoji još jedan razlog, a u pitanju je malo iskrivljeno pravilo bontona. Naime, ako držite klač tašnicu ne morate da se rukujete ukoliko to ne želite. Dakle, ovakve tašnice su idealan paravan da izbegnete situacije koje ne želite.

kejt midlton
Ken Goff / Goff Photos / Profimedia 

Međutim, u poslednje vreme, omiljena vojvotkinja Britanaca, Kejt Midlton koja se ranije nije mogla zamisliti bez ovakvih ženskih torbica, sada se sve češće viđa bez ovog aksesoara, a za to postoji bitan razlog.

Iako su neki mišljenja da je za to "odgovoran" njen stilista, zapraco se odgovor krije, verovali ili ne, u njenom samopouzdanju.

kejt midlton
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

"Kejt je deo kraljevske porodice više od decenije, a nakon svega što se dešavalo sa Harijem i Megan, kao i još veće podrške koju dobija od Britanaca, poraslo je i njeno samopouzdanje, te više nema problem da se rukuje sa kim treba", rekli su izvori bliski porodici, a potom dodali:

"Sa njenim novim stečenim samopouzdanjem u javnom govoru i druženju sa članovima javnosti dolazi do istinske želje da izgleda iskrenije."

"Ruke se smatraju emocionalnim barometrom, i stoga korišćenje njenih ruku da izrazi svoja osećanja omogućava Kejt da se više poveže sa onima sa kojima govori", završili su stručnjaci pri kraljevskoj porodici.

kejt midlton
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Modni stručnjaci primetili su i da je Kejt smelija i kada je oblačenje u pitanju, a izostanak torbice rešila je džepovima. A primetno je da u poslednje vreme vojvotkinja bira duge kapute sa skrivenim džepovima koji su dovoljni za sve sitnice koje bi joj zatrebale, a još neka izdanja kojim nas je "počastila" u poslednje vreme pogledajte u galeriji ispod:

Ian West / PA Images / Profimedia, Kirsty O'Connor / PA Images / Profimedia Kejt Midlton, izdanja bez klač tašne