Nijedan film se nije toliko željno iščekivao u poslednje vreme kao premijera "House of Gucci".

Uloga čuvene "crne udovice" Patricije Ređani koja je naručila ubistvo svog bivšeg supruga Mauricija Gučija, nekadašnjeg vlasnika imperije "Gucci" pripala je nikom drugom do Ledi Gagi, a svojom pojavom na svetskoj premijeri pevačica je još jednom uspela da ukrade šou.

U raskošnoj ljubičastoj toaleti nalik na glamur starog Holivuda pozirala je okupljenim novinarima, a retko ko je mogao da ostane ravnodušan na ovaj njen modni izbor.

Crvenim tepihom prošetala je ruku pod ruku sa glumcem Džaredom Letom, a kasnije im se pridružila i Salma Hajek.

ledi gaga
Scott Garfitt / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Svi su sa nestrplojenjem očekivali projekciju, a bilo je više nego evidentno da je i sama Gaga nervozna s obzirom da se, kako je i sama rekla, za ulogu spremala skoro 10 meseci, a ovo je njeno drugo pojavljivanje na velikom platnu.

Njen debi bio je u filmu "The star iz born" i tada je svojom glumo oduševila ceo svet, te su očekivanja velika i kada je u pitanju "Kuća Gučijevih".

ledi gaga
Scott Garfitt / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Podsetimo, "House of Gucci" je jedna od najdramatičnijih priča u svetu mode.

Radnja se bazira na romanu "Kuća Gucci: Senzacionalna priča o ubistvu, ludilu, glamuru i pohlepi" autorke Sare Grej Forden koji govori o bivšoj supruzi Mauricija Gučija - Patriciji Ređani, koja je optužena da je 1995. organizovala njegov atentat na stepenicama njegove firme.

Trejler je veoma obećavajući, ali pogledajte i sami:

Patricija Ređani Martineli, bivša je supruga Mauricija Gučija, nekad vrlo uticajne osobe iz italijanskih društvenih krugova bogataša. Ćerka vozača kamiona o kojoj javnost jako malo zna 1973. godine udala se u Guči porodicu, tačnije za Mauricija s kojim je dobila dve ćerke. Idiličan život u raskoši kojem se Patricija prepustila u potpunosti, postao je njena najveća noćna mora nakon 12 godina braka.

patricija redjani
EPS / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Ostavio ju je zbog mlađe žene, nekoliko godina nakon toga službeno su se razveli, a Patricija je dobila 500.000 američkih dolara godišnje alimentacije. Ubrzo nakon razvoda dijagnostikovan joj je tumor na mozgu koji je prebolela bez većih posledica, a onda je elegantno naručila ubistvo svog supruga. Patricija je plaćenom ubici platila sumu koja je približna 300.000 evra.

mauricio guci
EPS / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Nikada, do kraja suđenja do kog je došlo kasnije, nije priznala da je naručila ubistvo. Suđenje je naravno pobudilo interes javnosti i tada je zaradila nadimak "Crna udovica".

patricija redjani
enrico bona / IPA / Profimedia 

Posle suđenja, Patricija je proglašena krivom zbog naručenog ubistva i osuđena na 29 godina zatvora. Kazna je posle uložene žalbe smanjena na 26 godina. Poslednje dve godine, bilo joj je dozvoljeno da izlazi iz zatvora i vodi svoj modno-juvelirski biznis u Milanu.Puštena je iz zatvora 2017.