Domaća serija "Crna svadba", psihološki triler kreatora Strahinje Madžarevića i Nemanje Ćipranića privukla je veliku pažnju, ali i frajer koji se pojavljuje u scenama sa glumicom Jelenom Đokić.

Reč je nemačko-britanskom glumcu srpskog porekla - Jadranu Malkoviču sa kojim smo imali priliku da razgovaramo.

Veliku pažnju, pre svega je privukla scena u kojoj je Jadran u bazenu sa dve devojke dok sve to posmatra polunaga glumica Jelena Đokić vezana za stub.

To je samo jedna od scena serije "Crna svadba" koja publiku uvlači u svet vlaške magije. Nakon ove scene mnogi su se zapitali ko je frajer iz bazena.

jadran malokovic u seriji crna svadba
printscreen/rts 

U Nemačkoj je rođen, živi u Velikoj Britaniji, a odrastao je u Srbiji. Po završetku školovanja u Srbiji krajem devedesetih, vratio se u Nemačku.

Srediniom 2000-ih se trajno nastanio u Velikoj Britaniji, gde je radio i kao instruktor tenisa. Igrao u mnogim britanskim, američkim i nemačkim filmovima i serijama, a bio je izbor i čuvenog Stivena Spilberga.

jadran malkovic
Instagram 

Prvi filmsku ulogu imao je u britanskom trileru "4.3.2.1." 2010. godine. U američkoj mini TV seriji "24:Live another day" imao je ulogu ruskog plaćenika, dok je u britanskom filmu "50 poljubaca" tumačio glavnu ulogu.

Dve decenije kasnije, Jadran je ponovo u Srbiji i snimao čak dve serije - "Azbuka našeg života" i "Crna svadba" u kojoj ga trenutno gledamo.

- Došao sam u Srbiju na poziv "FireFly" produkcije kako bih radio na Crnoj Svadbi, a u toku snimanja sam dobio poziv iz Contrasta kako bismo se upoznali. Nakon toga je usledio kasting i ponuda za glavnu ulogu u "Azbuci", rekao nam je Jadran. Osvrnuo se i na to koliko se snimanja u Srbiji razlikuju od snimanja na Zapadu.

jadran malkovic
Maurizio Montani / Ustupljene fotografije 

Imao je priliku da sarađuje sa čuvenim Stivenom Spilbergom.

- To je bilo tako davno, kao da je bilo u nekom drugom životu... Bilo je jako impozantno. Moj prvi put na tako velikom setu. Još uvek najveći set na kojem sam bio. Snimali smo negde van Londona na zemljištu veličine nekoliko fudbalskih terena.

Imao sam vrlo malo vremena sa Stivenom, ali iako je bila tako ogromna produkcija, on je bio uvek ljubazan, staložen i znao je šta hoće. Videlo se i osećalo ogromno iskustvo koje on ima i koliko veruje u svoj tim.

jadran malkovic
Nebojša Babić / Ustupljene fotografije 

Jadran Malkovič ima zvučno prezime, zbog kog se kako kaže nekoliko puta našao u komičnim situacijama.

- Razmišljao sam u više navrata da promenim i ime i prezime, ali bih svaki put nailazio na ljude koji bi mi rekli da to ne radim, da je super ovako kako jeste. Došlo je do smešnih momenata zbog prezimena par puta, ali to je to. Još me niko nije pozvao i ponudio ulogu zbog prezimena.

Izuzetno mu je drago što je dobio priliku da bude deo serije "Crna svadba", za koju kaže da će nam se tek svideti.

-"Crna Svadba" je serija na kojoj sam jako zahvalan da sam dobio priliku da radim. Hvala Nemanji puno na tome. On je napravio jako lepu kombinaciju trilera, horora, drame i spakovao to u izuzetno lep paket. Nešto što kod nas u takvom formatu i tog kvaliteta jos nije ponuđeno. Mislim da će se publici jako svideti, ekipa je sjajna, odlična priča, vrhunska fotografija i pratićeti likovi o kojima će te želeti da saznate više i za koje ćete navijati.