Slavna manekenka Petra Nemcova je 2007. godine imala verenika, snimatelja Sajmona Atlija. Iste te godine, Petra i Sajmon boravili su na Tajlandu, kada se dogodio razorni cunami.

Petrinog verenika odneo je cunami, a njegovo telo pronađeno je tek četiri meseca kasnije. Osim toga, manekenka se osam sati držala za palmu, čekajući pomoć, kako se ne bi udavila.

petra nemcova
Instagram 

Primljena je u bolnicu sa velikim unutrašnjim krvarenjima i nekoliko polomljenih rebara. Posledice lečenja bile su toliko velike, da je Petra morala ponovo da uči da hoda:

- Kosti su mi bile izlomljene u celom telu, bilo je nemoguće, ali mislim da mi je vizija koju sam imala kako se vraćam i pomažem bila tako jaka, da mi je pomogla i u sopstvenom izlečenju.

Ima lekara koji kažu da nekim ljudima bude bolje od istih takvih povreda za dve godine, a ja sam se izlečila za četiri meseca – ispričala je Petra.

Nakon tragedije, Petra je osnovala fondaciju "Happy Hearts" koja pomaže ljudima širom sveta posle prirodnih katastrofa, ali grade i škole i obezbeđuju smeštaj i hranu ugroženima.

- Život ima svoje načine da vam da lekcije. Bila sam izuzetno uspešna. Bila sam srećna sa svojim verenikom i uživali smo na romantičnom odmoru. Za nekoliko sekundi doživeli smo da se prelepa šetnja pretvori u pakao koji je uništio mnoge živote.

petra nemcova
Instagram 

Naučila sam da je sve moguće u bilo kom trenutku. Niko ne zna šta će se desiti i svaki trenutak je dar. Kada sam bila u bolnici i nisam znala da li ću ikada hodati, rekla sam sebi: "Pa, još uvek imam oči i uši!".

petra nemcova
Instagram 

Izgubila sam partnera, ali sam još uvek imala porodicu. Zahvalnost može da pobedi svako beznađe - ispričala je Petra jednom prilikom.

Petra je danas srećna u ljubavi sa biznismenom Bendžaminom Lečeom, sa kojim ima i sina, čije fotografije nesebično deli na društvenim mrežama.